2014. augusztus 23., szombat

Cremes scotzian.

                       

Cremes scotzian

        foile:
-        750 gr. fáiná
-        100 gr. margariná rama
-        250 gr. zahár
-        3 ling. lapte
-        2 ouá
-        15 gr. salikale.{ bicarbonat de amoniu }
-        sare
-        smíntíná cítá cuprinde

       crema:
-        1,25 l lapte
-        5 ouá
-        4 ling. fáiná
-        6 ling cu vírf zahár
-        5 vanilii

       glazura:
-        150 gr. cicolatá menaj
-        50 gr. cicolatá albá
-        5 ling. ulei
-        5 ling. lapte

Modul de preparare
                  -punem fáina pe masa de lucru, adáugám zahárul, amestecám apoi frecám fáina íntre palme cu margarina, adáugám sare, batem spumá ouále le adáugám, fierbem 3 ling, lapte cu care stingem salikalea, o adáugám, apoi íncepem frámíntatul adáugínd smíntíná cítá cuprinde pentru a obtzine o cocá buná pentru íntins, ímpártzim aluatul ín trei pártzi si coacem trei foi subtziri pe fundul de la tava de copt, apoi pregátim crema,
         crema: -separám oále, frecám gálbenusele spumá cu 3 linguri zahár praf, adáugám fáina si laptele si dám la fiert, fierbem un chelm bine omogen, adáugám prafurile  de vanilie, íntre timp batem spumá tare albusurile cu 3 linguri zahár praf, si usurel le adáugám la gálbenusele fierbintzi íncá pe foc, íncorporám bine si luám deoparte si íncá fierbintnte umplem foile cui crema, ímpártzim crema ín douá, asezám pe platiul de prájituri o foaie, aplicám peste ea, o parte din cremá, acoperim cu a doua foaie peste care aplicám crema rámasá, acoperim cu a treia foaie, peste care aplicám glazurá,,,
         glazura: –punem deoparte 50 gr. cicolatá menaj iar restul o fierbem pe baie de abur, cu 5 linguri ulei si 5 linguri lapte, píná vom obtzine o ciocolatá fluidá lucioasá, mátásoasá, apoi turnám cicolata peste ultima foaie, nivelám si o dám la rece pentru 10 minute, dupá 10 minute, rádem cicolata albá si ciocolata menaj pusá deoparte, le presárám peste prájiturá dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi dám din nou la rece pentru cíteva ore, cínd cu un cutzit tras prin apá fierbinte feliem prájitura dupá plac, este cu mult mai bine dacá o dám la rece píná a doua zi, este cu mult mai finá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése