Cremes
scotzian
foile:
-
750 gr. fáiná
-
100 gr. margariná rama
-
250 gr. zahár
-
3 ling. lapte
-
2 ouá
-
15 gr. salikale.{ bicarbonat de amoniu }
-
sare
-
smíntíná cítá cuprinde
crema:
-
1,25 l lapte
-
5 ouá
-
4 ling. fáiná
-
6 ling cu vírf zahár
-
5 vanilii
glazura:
-
150 gr. cicolatá menaj
-
50 gr. cicolatá albá
-
5 ling. ulei
-
5 ling. lapte
Modul de
preparare
-punem
fáina pe masa de lucru, adáugám zahárul, amestecám apoi frecám fáina íntre
palme cu margarina, adáugám sare, batem spumá ouále le adáugám, fierbem 3 ling,
lapte cu care stingem salikalea, o adáugám, apoi íncepem frámíntatul adáugínd
smíntíná cítá cuprinde pentru a obtzine o cocá buná pentru íntins, ímpártzim
aluatul ín trei pártzi si coacem trei foi subtziri pe fundul de la tava de
copt, apoi pregátim crema,
crema:
-separám oále, frecám gálbenusele spumá cu 3 linguri zahár praf, adáugám fáina
si laptele si dám la fiert, fierbem un chelm bine omogen, adáugám
prafurile de vanilie, íntre timp batem
spumá tare albusurile cu 3 linguri zahár praf, si usurel le adáugám la
gálbenusele fierbintzi íncá pe foc, íncorporám bine si luám deoparte si íncá fierbintnte
umplem foile cui crema, ímpártzim crema ín douá, asezám pe platiul de prájituri
o foaie, aplicám peste ea, o parte din cremá, acoperim cu a doua foaie peste
care aplicám crema rámasá, acoperim cu a treia foaie, peste care aplicám
glazurá,,,
glazura: –punem deoparte 50 gr.
cicolatá menaj iar restul o fierbem pe baie de abur, cu 5 linguri ulei si 5
linguri lapte, píná vom obtzine o ciocolatá fluidá lucioasá, mátásoasá, apoi
turnám cicolata peste ultima foaie, nivelám si o dám la rece pentru 10 minute,
dupá 10 minute, rádem cicolata albá si ciocolata menaj pusá deoparte, le
presárám peste prájiturá dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi
dám din nou la rece pentru cíteva ore, cínd cu un cutzit tras prin apá
fierbinte feliem prájitura dupá plac, este cu mult mai bine dacá o dám la rece
píná a doua zi, este cu mult mai finá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése