Felii
lapte de pasáre fárá gluten.
piscotul:
-
8 ouá
-
8 ling. zahár sau xilitol 3 linguri
-
8 ling. fáiná fárá gluten
-
1 linguritzá bicarbonat de sodiu
-
1 lámíie
crema:
-
4 dl lapte
-
2 plicuri budincá vvanilie
-
3 prafuri vanilie
-
4 gálbenuse de ou
-
150 gr. zahár pudrá sau 3 ling. xiliton
-
250 gr. unt sau margariná vegetalá
spuma:
-
4 albusuri de ou
-
200 gr. zahár praf sau 3 linguri xiliton
Modul de preparare
piscotul :
-separám 4 ouá, 4 gálbenusuri frecám spumá cu 4 linguri de zahár sau 2 linguri
xiliton si coaja de lámíie, stingem bicarbonatul cu zema de la o jumátate de
lámíie o adáugám, albusurile le batem spumá foarte tare cu zahárul rámas sau
xilitonul rámas si zema de la o jumátate de lámíie, fáina o amestecám cu
putziná sare, adáugám la gálbenusele frecate spumá, apoi usurel cu spatula íncorporám
albusurile spumá ín compozitzia de gálbenuse, ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu hírtie
de copt, si turnám blatul ín tavá, apoi dám la cuptorul íncálzit ín prealabil
pentru 20 minute, dupá care facem proba scobitorii, dacá blatul nu este copt
mai lásám circa 5-8 minute, apoi dám la rácit complect blatul, íntre timp
pregátim crema,,,
crema : -dizolvám
praful de budincá ín 2 dl
lapte si 4 gálbenusuri de ou, restul laptelui íl pumem la fiert, cínd laptele
clocoteste adáugám praful de budincá dizolvat cu lapte si gálbenusele de ou, fierbem
o budincá bine omogená si o dám la rácit, apoi frecám spumá untul cu zahárul
sau xilitonul, cínd budinca sa rácit complect o adáugám la untul frecat spumá,
o frecám ímpreuná píná obtzinem o cremá frumoasá luciaosá, mátásoasá, punem
deoparte din cremá cíteva linguri pentru ornat, apoi restul de cremá o aplicám
peste blatul de tort, nivelám uniform, dupá care vine spuma,,,
spuma : -facem o baie de abur ca si
pentru glazurá de cicolatá, cínd apa fierbe punem vasul cu albusurile peste vasul
ín care fierbe apa si íncepem sá batem albusuriel adáugínd zahárul cíte putzin
sau xilitonul si o zema de la o jumátate
de lámíie plus toatá coaja de lámíie píná vom obtzine o spumá foarte
tare, care dupá ce sa rácit o aplicám peste crema de pe blat, apoi facem urme cu cutzitul adicá
ínsemnám feliile ín albusul íncá proaspát nivelat pe prájiturá, dupá care din
crema pusá deoparte ornám fiecare felie dupá cum se vede si ín imaginea atasatá
retzetei, apoi dám prájitura la rece epntru 1 orá jumate, dupá care despártzim
fiecare felie si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése