2014. augusztus 27., szerda

Felii lapte de pasáre fárá gluten.

                  

Felii lapte de pasáre fárá gluten.

          piscotul:
-        8 ouá
-        8 ling. zahár sau xilitol 3 linguri
-        8 ling. fáiná fárá gluten
-        1 linguritzá bicarbonat de sodiu
-        1 lámíie

          crema:
-        4 dl lapte
-        2 plicuri budincá vvanilie
-        3 prafuri vanilie
-        4 gálbenuse de ou
-        150 gr. zahár pudrá sau 3 ling. xiliton
-        250 gr. unt sau margariná vegetalá

         spuma:
-        4 albusuri de ou
-        200 gr. zahár praf sau 3 linguri xiliton

         Modul de preparare
             piscotul : -separám 4 ouá, 4 gálbenusuri frecám spumá cu 4 linguri de zahár sau 2 linguri xiliton si coaja de lámíie, stingem bicarbonatul cu zema de la o jumátate de lámíie o adáugám, albusurile le batem spumá foarte tare cu zahárul rámas sau xilitonul rámas si zema de la o jumátate de lámíie, fáina o amestecám cu putziná sare, adáugám la gálbenusele frecate spumá, apoi usurel cu spatula íncorporám albusurile spumá ín compozitzia de gálbenuse,  ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu hírtie de copt, si turnám blatul ín tavá, apoi dám la cuptorul íncálzit ín prealabil pentru 20 minute, dupá care facem proba scobitorii, dacá blatul nu este copt mai lásám circa 5-8 minute, apoi dám la rácit complect blatul, íntre timp pregátim crema,,,
         crema : -dizolvám praful de budincá ín 2 dl lapte si 4 gálbenusuri de ou, restul laptelui íl pumem la fiert, cínd laptele clocoteste adáugám praful de budincá dizolvat cu lapte si gálbenusele de ou, fierbem o budincá bine omogená si o dám la rácit, apoi frecám spumá untul cu zahárul sau xilitonul, cínd budinca sa rácit complect o adáugám la untul frecat spumá, o frecám ímpreuná píná obtzinem o cremá frumoasá luciaosá, mátásoasá, punem deoparte din cremá cíteva linguri pentru ornat, apoi restul de cremá o aplicám peste blatul de tort, nivelám uniform, dupá care vine spuma,,,
        spuma : -facem o baie de abur ca si pentru glazurá de cicolatá, cínd apa fierbe punem vasul cu albusurile peste vasul ín care fierbe apa si íncepem sá batem albusuriel adáugínd zahárul cíte putzin sau xilitonul si o zema de la o jumátate  de lámíie plus toatá coaja de lámíie píná vom obtzine o spumá foarte tare, care dupá ce sa rácit o aplicám peste crema  de pe blat, apoi facem urme cu cutzitul adicá ínsemnám feliile ín albusul íncá proaspát nivelat pe prájiturá, dupá care din crema pusá deoparte ornám fiecare felie dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi dám prájitura la rece epntru 1 orá jumate, dupá care despártzim fiecare felie si servim.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése