2014. augusztus 25., hétfő

Conopidá-brokkoli la cuptor.

                  

Conopidá-brokkoli la cuptor

          ingrediente / 2 portzii
-        150 gr. brokkoli
-        150 gr. conopidá
-        200 gr. suncá
-        175 gr. smíntíná grasá
-        1 iaurt natural
-        3 ouá
-        150 gr. cascaval rázálit
-        1 ling. vegeta
-        2 dl lapte
-        piper mácinat dupá gust
-        2 ling. fáiná
-        1 vírf cutzit nucsoará
-        30 gr. unt
-        3 ling. ulei

Modul de preparare
                  -punem 2 litri apá la fiert cu 1 linguritzá vegeta si una sare, cínd apa clocoteste, adáugám conopida si brokkoli desfácute pe flori, si fierbem 5 minute, dupá care strecurám íncingem 3 ling. ulei, punem sunca táiatá cuburi, ínvírtim de cíteva ori, adáugám conopida si brokkoli, presárám cu putizná vegeta si piper, omogenizám, apoi ungem bine un vas de ceramicá smáltzuit sau vas de ” yena”cu unt sau margariná, turnám compozitzia ín vas, apoi pregátim un sos alb, íncingem 30 gr. unt, adáugám fáina, cálim putzin, stingem cu laptele si fierbem un chelm omogen, dám deoparte de pe foc, lásám sá se stímpere putizn, adáugám smíntíná si iautul, batem ouále spumá le adáugám la compozitzie si 70 gr. cascaval rázálit,  omogenizám bine, turnám compozitzia peste conopidá si brokkoli ín vas, scurturám bine vasul pentru ca sosul sá pátrundá píná la fundul vasului, apoi dám la cuptorul íncálzit ín prealabil 20 minute, dupá care presárám cu cascavalul rázálit rámas, si mai dám la cuptor píná ce cascavalul se rumeneste putizn, apoi servim caldá cu salatá proaspátá ca felul doi sau se serveste la ciná., este consistentá, sátzioasá si foarte gustoasá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése