”lasagnea” din plácintá.
ingrediente / 8 portzii
aluatul :
-
300 gr. fáiná
-
4 ouá
-
2 dl apá
mineralá carbogazoasá
-
1 linguitzá sare
-
5 ling. ulei
-
ulei pentru copt
umplutura:
-
400 gr. carne tocatá ceafá porc
-
3 ling. ulei
-
1 ceapá
-
1 tzeliná micá
-
1 morcov mare
-
4 cátzei usturoi
-
200 gr. pastá de rosii
-
200 gr. cascaval rázálit
-
250 gr. ciuperci sampion
-
1 ling. vegeta
-
sare dupá gust
-
piper dupá gust
-
1 linguritzá busuioc
-
1 linguritzá oregano
-
1 lrg. frunzá pátrunjel
sos alb :
-
5 ling. ulei
-
3 ling. cu vírf fáiná
-
1 vírf cutzit nucsoará
-
1 ling. rasá vegeta
-
3 dl lapte
-
2 dl
smíntíná grasá
-
Ketchup pentru servit.
Modul de
preparare
aluatul : -batem
spumá ouále, adáugám usurel uleiul bátínd mereu, sarea si cu schimbul adáugám
apa mineralá si fáina píná la terminarea ingredientelor, cínd vom obtzine o
compozitzie buná putin mai vírtoasá decít plácinta subtzire, apoi coacem 8
bucátzi mari de plácintá din aluatul obtzinut, le punem deoparte si pregátim
umplutura si sosul alb,,,
umpluturá : -tocám
si ardeiul márunt, íncingem uleiul si cálim ceapa cu ardeiul, adáugám carnea
tocatá si o ínnábusim putizn, adáugám morcovul, tzelina date pe rázátoarea de
mere, ínnábusim, condimentám cu usturoiul pisat, vegeta , piper, ínnábusim mai
departe píná carnea íncepe sá sfíráie, apoi adáugám ciupercile feliate subtzre,
si ínnábusim mai departe píná scade apa lásatá de ciuperci, apoi adáugám pasta
de rosii si condimentám imediat cu busuioc, oregano, pátrunjel verde, asezonám
de vegeta, piper, sare si mai dám cíteva clocote, íntre timp gátim si sosul
alb,
sosul alb : -íncingem 5 linguri ulei, adáugám fáian si cálim píná
fáina ísi schimbá foarte putin culoarea, imediat stingem cu lapele, condimentám
cu vegeta si nucsoará, fierbem píná se íngroasá bine, luám de pe foc, adáugám
smíntíná mestecínd mereu, presárám cu 125 gr. cascaval, omogenizám si
cascavalul apoi íncepem ansamblarea
lasagnelor, ungem bine cu unt un vas rotund de ceramicá, asezám la fund o
plácintá sau douá, depinde de circumfeintza vasului, ungem bine plácinta cu sos
alb, peste care aplicám umpluturá, si continuám operatzia píná la terminarea
íngredientelor avínd grijá ca deasupra sá viná sosul alb, apoi dám la cuptorul preíncálzit la foc moale,
timp de 10-15 minute dupá care presárám cu cascaval rázálit si dám ínapoi la
cuptor píná cascavalul se rumenste putzin, apoi servim calde cu ketchup
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése