Cornuri
cu cascaval
-
500 gr. fáiná
-
150 gr. unt
-
30 gr. drojdie proaspátá
-
1 ou
-
1 gálbenus
-
2 dl lapte
-
1 linguritzá zahár
-
1 linguritá sare
-
200 gr. cascaval rázálit
Modul de
preparare
-sá
punem totul la temperatura camerei, apoi, dizolvám drojdia ín 1 dl lapte dezmortzit cu 1
lingurá zahár, o punem la dospit, cernem fáina íntrun vas, adáugám drojdia
dospitá, oále bátute, sare, si atíta lapte ca sá obtzinem o cocá molcutzá
elasticá, frámíntám bine apoi íncorporám 50 gr. unt topit cíte putzin píná
omogenizám totul, dacá coca se pare prea moale mai presárám putzinticá fáiná,
acoperim coca si lásám sá dospeascá 1 orá, apoi ímpártim ín 4 aluatul, facem 4
mingi din aluat, dupá care fiecare minge o mai luám ín douá, deci ín total avem
8 mingi care le íntindem ín formá de
cerc de circa 2-3 mm
grosime, frecám 100 gr. unt cu sare dupá gust, adicá sá fie putzintel mai sárat
ca de obicei, íl ímpártzim ín patru, mai íntindem o minge la aceeasi márime, ca
si primul cerc, ungem bine cu unt frecat cu sare primul corong-cerc de aluat si
aplicám peste el al doilea corong-cerc de aluat, pe care íl látzim putizn cu
sícitoarea numai ca sá se lipeascá bine laolaltá, dupá care din mijlocul
cercului íncepínd spre marginea cercului sá táiem triunghiuri – eu am táiat 4
triunghiuri, cá ími plac mai mari cornurile, dar se poat táia ín 6 sau chiar 8
– apoi íncepem sá rulám foarte usor partea dinafará spre interior ín formá de
corn dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, ungem tava de copt cu
ulei si tapetám cu hírtie de copt, asezám fiecare cornuletz ín tavá, continuám
operatzia píná umplem tava, batem bine 1 ou cu putzin zahár si smíntíná, ungem
cornurile din tavá cu oul bátut , presárám cu cascaval rázálit dupá preferintzá
si dám la dospit píná cornurile ísi dubleazá volumul, apoi dám la cuptorul
íncálzit ín prealabil la 180 grade, timp de 25-30 minute.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése