2014. augusztus 18., hétfő

Cornuri cu cascaval.

                      

Cornuri cu cascaval

-        500 gr. fáiná
-        150 gr. unt
-        30 gr. drojdie proaspátá
-        1 ou
-        1 gálbenus
-        2 dl lapte
-        1 linguritzá zahár
-        1 linguritá sare
-        200 gr. cascaval rázálit

Modul de preparare
                -sá punem totul la temperatura camerei, apoi, dizolvám drojdia ín 1 dl lapte dezmortzit cu 1 lingurá zahár, o punem la dospit, cernem fáina íntrun vas, adáugám drojdia dospitá, oále bátute, sare, si atíta lapte ca sá obtzinem o cocá molcutzá elasticá, frámíntám bine apoi íncorporám 50 gr. unt topit cíte putzin píná omogenizám totul, dacá coca se pare prea moale mai presárám putzinticá fáiná, acoperim coca si lásám sá dospeascá 1 orá, apoi ímpártim ín 4 aluatul, facem 4 mingi din aluat, dupá care fiecare minge o mai luám ín douá, deci ín total avem 8 mingi  care le íntindem ín formá de cerc de circa 2-3 mm grosime, frecám 100 gr. unt cu sare dupá gust, adicá sá fie putzintel mai sárat ca de obicei, íl ímpártzim ín patru, mai íntindem o minge la aceeasi márime, ca si primul cerc, ungem bine cu unt frecat cu sare primul corong-cerc de aluat si aplicám peste el al doilea corong-cerc de aluat, pe care íl látzim putizn cu sícitoarea numai ca sá se lipeascá bine laolaltá, dupá care din mijlocul cercului íncepínd spre marginea cercului sá táiem triunghiuri – eu am táiat 4 triunghiuri, cá ími plac mai mari cornurile, dar se poat táia ín 6 sau chiar 8 – apoi íncepem sá rulám foarte usor partea dinafará spre interior ín formá de corn dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, ungem tava de copt cu ulei si tapetám cu hírtie de copt, asezám fiecare cornuletz ín tavá, continuám operatzia píná umplem tava, batem bine 1 ou cu putzin zahár si smíntíná, ungem cornurile din tavá cu oul bátut , presárám cu cascaval rázálit dupá preferintzá si dám la dospit píná cornurile ísi dubleazá volumul, apoi dám la cuptorul íncálzit ín prealabil la 180 grade, timp de 25-30 minute.

                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése