Baghete fárá
gluten.
ingrediente
-
500 gr. fáiná fárá gluten
-
15 gr. drojdie proaspátá
-
4 dl apá
cáldutzá
-
1 ling. zahár
-
2 linguritze sare
-
1 ou pentru uns
Modul de
preparare
-dizolvám
zahárul cu drojdia ín 1 dl
apá cáldutzá, punem fáina íntr-un vas adínc, facem cuib ín fáiná si turnám
drojdia dizolvatá ín cuib, apoi o presárám cu fáiná si o lásám sá dospeascá
bine, cínd drojdia a crescut bine presárám cu sare fáina si íncepem frámíntatul
adáugínd apá cáldutzá píná obtzinem un aluat nu prea vírtos, si frámíntám
puternic, acoperim cu fatzá de masá, si dám al dospit píná alautul ísi dubleazá
volumul, apoi punem aluatul pe masa de lucru presáratá cu fáiná fárá gluten,
ímpártzim alautul ín trei, si formán trei baghete faine, ungem tava de copt cu
ulei, tepetám cu hírtie de copt, asezám baghetele ín tava de copt si la
distantze potrivite si cu un cutzit care taie bine facem cíte o íncrestáturá oblicá
ín aluat dupá cum se vede ín imaginea atasatá retzetei, apoi batem oul cu apá si
putzin zahár, ungem baghetele si dám la dospit o orá dupá care mai ungem odatá
cu ou si dám la cuptorul íncálzit ín prealabil la foc moale pentru 30 minute,
timp ín care baghetele vor fi coapte, le scoatem pe grátar si le ínvelim cu
fatzá de masá píná la rácire.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése