2014. december 18., csütörtök

Salată de cartofi cu somon afumat.

              

Salată de cartofi cu somon afumat

         ingrediente /6 portzii.
-        1 kg cartofi curátzatzi
-        10 ouá fierte
-        1 ceapá rosie mare
-        5 fire ceapá verde
-        300 gr. somon afumat file felii
-        2 gálbenuse de ou crude
-        3 dl ulei
-        2 cátzei usturoi
-        1 linguritzá rasá piper mácinat
-        3 ling. zeamá lámíie
-        1 ling. zahár
-        1 ling. vegeta
-        sare dupá gust
-        2 dl smíntíná

Modul de preparare
                   -pentru ínceput punem cartofii la fiert cu vegeta, si ouále cu sare, dupá fierbere, strecurám cartofii, curátzám oále si dám la rácit complect totul, íntre timp preparám maioneza,,,
             -curátzám 2 ouá fierte, scoatem gálbenusul íl pisám foarte bine, adáugám cele 2 gálbenuse crude si íncepem sá adáugám uleiul ín jet subtzire frecínd mereu cu mixerul píná la terminarea uleiului, dupá care adáugám zeama de lámíie, piperul, vegeta, usturoiul bine pisat, zahárul si ultima smíntína, ínsá la adáugarea smíntínei nu mai mixám ci omogenizám símntína ín maionezá cu lingura de lemn, asezonám de condimente, sare , piper, vegeta, dupá care pregátim salata,,,
              -punem cartofii deacum reci ín castronul pentru salatá, táiem ceapa rosie cuburi, ceapa verde rotitze, ouále fierte ín 4 sau 6 ín lung, le adáugám la cartofi apoi turnám peste ingrediente maioneza condimentatá, si usurel cu grijá omogenizám ca sá nu spargem nimic, nici cartofii nici oule, dacá mai e nevoie asezonám de condimente, vegeta, piper, lámíie, dupá care táiem cuburi mai mari somonul afumat si presárám peste salatá dupá care dám la rece pentru un timp pentru ca gusturile sá se pátrundá apoi servim cu ardei iute si eventual felii de lámíie, este un aperitiv deosebit ínsá poate fi si o ciná grozavá.

        Mentziuni: pentru cei care nu consumá pestele, ínlocuitzi pestele cu suncá antricot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése