Salată de
cartofi cu somon afumat
ingrediente /6 portzii.
-
1 kg cartofi
curátzatzi
-
10 ouá fierte
-
1 ceapá rosie mare
-
5 fire ceapá verde
-
300 gr. somon afumat file felii
-
2 gálbenuse de ou crude
-
3 dl ulei
-
2 cátzei usturoi
-
1 linguritzá rasá piper mácinat
-
3 ling. zeamá lámíie
-
1 ling. zahár
-
1 ling. vegeta
-
sare dupá gust
-
2 dl
smíntíná
Modul de
preparare
-pentru ínceput punem cartofii la fiert cu
vegeta, si ouále cu sare, dupá fierbere, strecurám cartofii, curátzám oále si
dám la rácit complect totul, íntre timp preparám maioneza,,,
-curátzám
2 ouá fierte, scoatem gálbenusul íl pisám foarte bine, adáugám cele 2 gálbenuse
crude si íncepem sá adáugám uleiul ín jet subtzire frecínd mereu cu mixerul
píná la terminarea uleiului, dupá care adáugám zeama de lámíie, piperul,
vegeta, usturoiul bine pisat, zahárul si ultima smíntína, ínsá la adáugarea
smíntínei nu mai mixám ci omogenizám símntína ín maionezá cu lingura de lemn, asezonám
de condimente, sare , piper, vegeta, dupá care pregátim salata,,,
-punem
cartofii deacum reci ín castronul pentru salatá, táiem ceapa rosie cuburi,
ceapa verde rotitze, ouále fierte ín 4 sau 6 ín lung, le adáugám la cartofi apoi
turnám peste ingrediente maioneza condimentatá, si usurel cu grijá omogenizám
ca sá nu spargem nimic, nici cartofii nici oule, dacá mai e nevoie asezonám de
condimente, vegeta, piper, lámíie, dupá care táiem cuburi mai mari somonul
afumat si presárám peste salatá dupá care dám la rece pentru un timp pentru ca
gusturile sá se pátrundá apoi servim cu ardei iute si eventual felii de lámíie,
este un aperitiv deosebit ínsá poate fi si o ciná grozavá.
Mentziuni: pentru cei care nu consumá
pestele, ínlocuitzi pestele cu suncá antricot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése