2014. december 15., hétfő

Pişcot cu castane.

    

Piscot cu castane

         blatul:
-        6 ouá
-        200 gr. zahár pudrá
-        180 gr. fáiná
-        1 lámíie
-        1 linguritzá bicarbonat
         crema:
-        3 dl alpte
-        60 gr. pudincá vanilie
-        100 gr. zahár pudrá
-        3 dl friscá pentru spumá
-        250 gr. pireu castane dulce
        glazurá:
-        200 gr. pireu castane dulce
-        3 dl friscá pentru spumá

Modul de preparare
                 blatul: -separám albusurile de gálbenusuri, frecám gálbenusurile spumá cu 150 gr. zahár pudrá, adáugám coaja de lámíie, cínd gálbenusele sau albit bine, stingem bicarbonatul cu zeama de la ½ lámíie, íl adáugám, apoi adáugám fáina íncorporám batem spumá tare albusurile cu 100 gr. zahár si zeama de la ½ lámíie, dupá care cu spatula le adáugám la gálbenusele cu fáina, íncorporám usurel, ungem tava de copt , o tapetám cu hírtie de copt, nivelám coca ín tavá si o dám la cuptorul preíncálzit, timp de 20-25 minute la foc potrivit, apoi facem proba de copt, dacá se lipeste de scobitoare mai coacem 5-8 minute, apoi  scoatem coca pe un grátar si lásám sá se ráceascá complect, íntre timp pregátim crema,,,
             cream: -dizolvám praful de budincá ín lapte si dám la fiert, fierbem un chelm bine omogen care íl dám la rácit, apoi omogenizám budinca fiartá cu pireul de castane, íl frecám cít se poate de neted cu zahárul pudrá, batem spumá tare frisca si usurel cu spatula o íncorporám ín compozitiza de castane, apoi asamblám prájitura,
            -táiem ín douá pe verticalá blatul de tort, adicá sá obtzinem 2 foi, asezám partea de jos a blatului pe tava de tort, aplicám peste foaie crema obtzinutá, o netezim frumos si acoperim crema cu partea de sus a blatului adicá foaia a 2-a,                                         

          glazura: -batem spumá tare frisca pentru glazurá, o aplicám peste foaia de sus, apoi rázálim cele 200 gr. pireu de castane pentru glazurá peste friscá, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care dám prájitura la rece pentru 1,5 ore, apoi táiem si servim.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése