Piscot cu
castane
blatul:
-
6 ouá
-
200 gr. zahár pudrá
-
180 gr. fáiná
-
1 lámíie
-
1 linguritzá bicarbonat
crema:
-
3 dl alpte
-
60 gr. pudincá vanilie
-
100 gr. zahár pudrá
-
3 dl friscá
pentru spumá
-
250 gr. pireu castane dulce
glazurá:
-
200 gr. pireu castane dulce
-
3 dl friscá
pentru spumá
Modul de
preparare
blatul: -separám albusurile de gálbenusuri,
frecám gálbenusurile spumá cu 150 gr. zahár pudrá, adáugám coaja de lámíie,
cínd gálbenusele sau albit bine, stingem bicarbonatul cu zeama de la ½ lámíie,
íl adáugám, apoi adáugám fáina íncorporám batem spumá tare albusurile cu 100
gr. zahár si zeama de la ½ lámíie, dupá care cu spatula le adáugám la
gálbenusele cu fáina, íncorporám usurel, ungem tava de copt , o tapetám cu
hírtie de copt, nivelám coca ín tavá si o dám la cuptorul preíncálzit, timp de
20-25 minute la foc potrivit, apoi facem proba de copt, dacá se lipeste de
scobitoare mai coacem 5-8 minute, apoi
scoatem coca pe un grátar si lásám sá se ráceascá complect, íntre timp
pregátim crema,,,
cream: -dizolvám praful de budincá ín
lapte si dám la fiert, fierbem un chelm bine omogen care íl dám la rácit, apoi
omogenizám budinca fiartá cu pireul de castane, íl frecám cít se poate de neted
cu zahárul pudrá, batem spumá tare frisca si usurel cu spatula o íncorporám ín
compozitiza de castane, apoi asamblám prájitura,
-táiem
ín douá pe verticalá blatul de tort, adicá sá obtzinem 2 foi, asezám partea de
jos a blatului pe tava de tort, aplicám peste foaie crema obtzinutá, o netezim
frumos si acoperim crema cu partea de sus a blatului adicá foaia a 2-a,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése