Felii
”kardinal”
aluatul:
-
8 albusuri de ou
-
3 gálbenuse de ou
-
240 gr. zahár pudrá
-
40 gr. fáiná
-
1 linguritzá bicarbonat
- 1 lámíie
- 1 lámíie
crema:
-
5 dl friscá
pentru spumá
-
100 gr. zahár pudrá
-
250 gr. gem de strugurasi rosii
- 3 plicuri fixator spumá
Modul de
preparare
-ungem tava de coprt cu ulei, si tapetám cu hírtie de copt pe care o
ungem deasemena cu ulei, apoi batem spumá foarte tare albusurile cu zahárul
pudrá, íntre timp adáugám si bicarbonatul stins cu zeama de la 1/2 lámíie si coaja de lámíie, cínd spuma este tare de se poate
rásturna vasul cu gura ín jos, si spuma rámíne pe loc, másurám spumá ín sacul de spumá si formám
físii late de spumá ín tava de copt de circa 5-7 cm late si lungi cít
tava, la o distantzá de o físie una de
alta, apoi ín albusul rámas ín vasul de spumá, usurel cu spatula íncorporám 40
gr. fáiná, deci vom obtzine o cocá de piscot, care o másurám ín sacul de spumá
si íntre físiile de spumá vom complecta físii din piscot, asa cum se vede si ín
imaginea atasatá retzetei, dupá care dám
la cuptorul preíncálzit la 180 grade pentru 5 minute, apoi luám focul la 150
grade si coacem mai departe íncá 20 minute, timp ín care pregátim si a doua
foaie tot ín acelasi mod, deci din compozitzia totalá coacem 2 foi la fel, le
dám la rácit, apoi scoatem hírtia de copt, asezám o foaie pe platoul de
prájituri, peste care aplicám urmátoarea cremá,,
crema: -frecám
bine gemul de strugurasi píná devine putzin mai moale mai fluid asa, apoi bate
spumá tare frisca cu zahárul pudrá plus 3 prafuri fixator spumá si usurel adáugám
gemul de strugurasi cíte putzin píná la íncorporare complectá, apoi aplicám
crema peste prima foaie, o nivelám frumos si acoperim cu a doua foaie, care
usurel cu simtz o apásám putzin peste cremá, atentzie sá nu deteriorám foaia, dupá care dám prájitura la rece
pentru 3-5 ore, apoi cu un cutzit zimtzat care taie bine, feliem dupá
preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése