2014. december 4., csütörtök

Felii "kardinal".

 
 

Felii ”kardinal”

       aluatul:
-        8 albusuri de ou
-        3 gálbenuse de ou
-        240 gr. zahár pudrá
-        40 gr. fáiná
-        1 linguritzá bicarbonat
-  1 lámíie
      crema:
-        5 dl friscá pentru spumá
-        100 gr. zahár pudrá
-        250 gr. gem de strugurasi rosii
-        3 plicuri fixator spumá

Modul de preparare
                 -ungem tava de coprt cu ulei, si tapetám cu hírtie de copt pe care o ungem deasemena cu ulei, apoi batem spumá foarte tare albusurile cu zahárul pudrá, íntre timp adáugám si bicarbonatul stins cu zeama de la 1/2 lámíie si coaja de lámíie, cínd spuma este tare de se poate rásturna vasul cu gura ín jos, si spuma rámíne pe loc,  másurám spumá ín sacul de spumá si formám físii late de spumá ín tava de copt de circa 5-7 cm late si lungi cít tava,  la o distantzá de o físie una de alta, apoi ín albusul rámas ín vasul de spumá, usurel cu spatula íncorporám 40 gr. fáiná, deci vom obtzine o cocá de piscot, care o másurám ín sacul de spumá si íntre físiile de spumá vom complecta físii din piscot, asa cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei,  dupá care dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade pentru 5 minute, apoi luám focul la 150 grade si coacem mai departe íncá 20 minute, timp ín care pregátim si a doua foaie tot ín acelasi mod, deci din compozitzia totalá coacem 2 foi la fel, le dám la rácit, apoi scoatem hírtia de copt, asezám o foaie pe platoul de prájituri, peste care aplicám urmátoarea cremá,,

           crema: -frecám bine gemul de strugurasi píná devine putzin mai moale mai fluid asa, apoi bate spumá tare frisca cu zahárul pudrá plus 3 prafuri fixator spumá si usurel adáugám gemul de strugurasi cíte putzin píná la íncorporare complectá, apoi aplicám crema peste prima foaie, o nivelám frumos si acoperim cu a doua foaie, care usurel cu simtz o apásám putzin peste cremá, atentzie sá nu deteriorám foaia, dupá care dám prájitura la rece pentru 3-5 ore, apoi cu un cutzit zimtzat care taie bine, feliem dupá preferintzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése