2014. december 13., szombat

Linzer cu magiun.

             

Linzer cu magiun.
        
    magiunul este -gem de prune la cáldare fárá zahár-
   
     aluatul:
-        600 gr. fáiná
-        300 gr. unt sau rama
-        200 gr. zahár pudrá
-        3 ouá
-        2 ling. smíntíná
-        1 lámíie
-        1 linguritzá bicarbonat
-        200 gr. magiun -gem de prune la cáldare-
-        zahár pudrá vanilinat pentru peresárat

modul de preparare
                  -cernem fáina pe masa de lucru, mestecám cu zahárul si coaja de lámíie, frecám íntre palme cu untul, adáugám ouále si atíta smíntíná casá obtzinem o cocá fainá molcutzá, o frámíntám bine, o ínvelim ín folie-clingfilm- si o dám la rece timp de 20-30 minute,
               -dupá timpul de odihná o íntindem pe masa de lucru de circa ½ cm grosime si íncepem sá decupám aluatul cu formele de margaretá cum se vede si ín imaginea de sus, apoi tot la a doua margaretá íi decupám si mijlocut, cu cea mai micá formá pentru pogácele, sau cu un páhárel de márime micá,  ungem tava de copt cu ulei, eventual tapetám cu hírtie de copr, asezám margaretele pe hírtie si dám la cuptorul preíncálzit, la 180 grade, timp de 15-20 minute,
               -continuám operatzi de decupare-coacere  píná la terminarea aluatului, dupá rácire lipim douá cíte douá margarete cu magiu, o margaretá íntregá  peste care aplicám magiunul peste care lipim o margaretá cu gaurá, le presárám cu zahár pudrá vanilat, si le asezám pe tava de servit, se pot consuma imediat,  ínsá peste o zi douá sínt grozave.
          -mentzionez cáci se poate folosi orice fel de gem preferabil, sínt tot atít de delicioase cu orice fel de gem.
         

                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése