Linzer
cu magiun.
magiunul este -gem de prune la cáldare fárá zahár-
aluatul:
-
600 gr. fáiná
-
300 gr. unt sau rama
-
200 gr. zahár pudrá
-
3 ouá
-
2 ling. smíntíná
-
1 lámíie
-
1 linguritzá bicarbonat
-
200 gr. magiun -gem de prune la cáldare-
-
zahár pudrá vanilinat pentru peresárat
modul de
preparare
-cernem fáina pe masa de lucru, mestecám cu zahárul si coaja de lámíie,
frecám íntre palme cu untul, adáugám ouále si atíta smíntíná casá obtzinem o
cocá fainá molcutzá, o frámíntám bine, o ínvelim ín folie-clingfilm- si o dám
la rece timp de 20-30 minute,
-dupá
timpul de odihná o íntindem pe masa de lucru de circa ½ cm grosime si íncepem
sá decupám aluatul cu formele de margaretá cum se vede si ín imaginea de sus, apoi
tot la a doua margaretá íi decupám si mijlocut, cu cea mai micá formá pentru
pogácele, sau cu un páhárel de márime micá, ungem tava de copt cu ulei, eventual tapetám cu
hírtie de copr, asezám margaretele pe hírtie si dám la cuptorul preíncálzit, la
180 grade, timp de 15-20 minute,
-continuám operatzi de decupare-coacere píná la terminarea aluatului, dupá rácire lipim
douá cíte douá margarete cu magiu, o margaretá íntregá peste care aplicám magiunul peste care lipim
o margaretá cu gaurá, le presárám cu zahár pudrá vanilat, si le asezám pe tava
de servit, se pot consuma imediat, ínsá peste
o zi douá sínt grozave.
-mentzionez cáci se poate folosi orice
fel de gem preferabil, sínt tot atít de delicioase cu orice fel de gem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése