2014. december 10., szerda

Cornuletze albá ca západa.

               

Cornuleţe alpin.

        aluatul:
-        750 gr. fáiná
-        4 gálbenuse de ou
-        200 gr. unt sau margariná
-        1 linguritzá sare
-        5 ling. zahár pudrá
-        2 ling. otzet 10%
-        2 dl smíntíná
-        1 linguritzá bicarbonat
-        2 ling. unturá
       umplutura:
-        4 albusuri de ou
-        3 ling. zahár pudrá
-        300 gr. nucá mácinatá
-        2 ling. gem
zahár pudrá si 3 vanilii pentru presárat.

Modul de preparare
             -cernem fáina pe masa de lucru, íntzre palme o frecám cu margarina, facem un cuib ín mijlocul fáinii, stingem bicarbonatul cu otzetul, adáugám gálbenusele de ou si atíta smíntíná ca sá obtzinem un aluat molcutz-elastic, frámíntám bine, ínvelim cu prosopul de bucátárie, si lásám sá se odihneascá  trei sfert de orá, íntre timp pregátim unplutura,
               -batem spumá 4 albusuri de ou cu 3 linguri zahár pudrá, frecám gemul cu nuca mácinatá apoi adáugám usurel albusurile spumá,
               -dupá timpul de odihná al aluatului, ímpártzim aluatul ín 4 pártzi, íntindem cít se poate de subtzire toate 4 bucátzile pe rínd, apoi ungem fiecare bucatá cu unturá, presárám cu fáiná, si rulám fiecare bucatá ca o ruladá , acoperim cu prosopul si dám la odihná ruladele íncá 1/2 orá,
                  -dupá ½ ora de odihná pentru rulade, íntindem fiecare ruladá, nu prea subtzire, circa 2-3 mm, táiem cu forma pentru pogácele sau cu paharul, punem ín fiecare cerc cíte o linguritzá de umpluturá, ímpáturim exact ín douá fiecare cerc umplut, apoi cu o furculitzá, apásám marginile ca sá se lipeascá, care face si formá frumoasá pe aluat, dupá cum se vede si ín imaginea de mai sus, apoi ungem tava de copt, asezám ín tavá fiecare cornuletz dupá care dám la cuptorul preíncálzit la 190 grade timp de 20-25 minute,  scoatem cornuletzele le presárám cu zahár pudrá vanilinat, si continuám operatzia píná la terminarea aluatului, dupá rácire servim

1 megjegyzés: