2014. december 18., csütörtök

Işler cu cremă.

           

Işler cu cremă.

          aluatul:
-        700 gr. fáiná
-        150 gr. unt sau rama
-        200 gr. zahár pudrá
-        20 gr. salikale
-        3 ouá
-        lapte cít cuprinde, circa 1 dl
         crema:
-        5 dl lapte
-        200 gr. zahár pudrá
-        4 ling. fáiná
-        50 gr. ciocolatá menaj
-        300 gr. nucá mácinatá
-        250 gr. unt sau rama
         glazura:
-        150 gr. ciocolatá menaj
-        1 dl ulei
-        1 dl lapte
-        50 gr. ciocolatá albá

Modul de preparare
                    aluatul: -cernem fáina pe masa de lucru, o mestecám cu 1 linguritzá rasá sare, zahárul pudrá, o frecám íntre palme cu untul, punem 5 ling. lapte la fiert, cínd laptele clocoteste turnám laptele fierbinte peste salikale, dám deoparte píná se ráceste, adáugám oule, salikalea stinsá cu lapte fierbinte dar rece deacum, si atíta lapte cáldutz cít cuprinde fáina pentru a obtzine o cocá molcutzá, frámíntám bine , ínvelim aluatul ín folie freshly si íl dám la frigider pentru 2-3 ore, íntre timp pregátim crema,
                     crema: -dizolvám fáina ín lapte, si fierbem un chelm mai omogen, adáugám nuca mácinatá si 50 gr. ciocolatá ruptá ín bucátzele, mestecám si dám la rácit complect, íntre timp frecám spumá 250 gr. unt cu 200 gr. zahár, íncorporám chelmul deacum rece, si frecám píná la omogenizare complectá, dupá care dám crema la rece,
                     -scoatem aluatul de la rece, íntindem de grosimea 5-8 mm, decupám cu forma de pogácele, ungem tava de copt, asezám rotitzele ín tava de copt, la distantze mai márisoare, ca sá nu se lipeascá una de alta cá vor creste frumos, si le dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade, timp de 10-15 minute, píná vor lua culoarea alunei coapte, apoi le scoatem si le dám la rácit, continuám operatzia píná la termianrea alautului,
                glazura: -fierbem ciocolata menaj pe baie de abur cu 1 dl ulei si 1 dl lapte, cínd ciocolata e fluidá, luám vasul cu apa deoparte de pe foc, adáugám si ciocolata albá ruptá ín bucátzele mici,  dar nu mestecám deloc, apoi trecem la lipirea rotitzelor,,,
               -dupá rácirea rotitzelor le ímpártzim rotitzele ín douá pártzi, scoatem crema de la rece , aplicám pe o parte din rotitze cremá si acoperim cu o altá rotitzá dupá care glazurám,
               -partea deasupra o scufundám ín ciocolata menaj fiartá si asezám fiecare bucatá pe un platou, apoi continuám operatiza de asamblare si glazurare píná la termianrea rotitzelor, dupá care dám la rece píná a doua zi, cínd putem servi.
     



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése