Caltabosi de casá.
-
3 kg .
máruntaie porc-ficat, limbá, inimá, rinichi, plámíni
-
½ cap porc
-
1,5 kg . gít de
porc -popular gusá-
-
3 kg . orez
-
1 plic piper boabe 20 gr.
-
1 plic ienibahar boabe 14 gr.
-
1 plic piper mácinat 20 gr.
-
1 plic mághiran 5 gr.
-
1 plic chimen mácinat 20 gr.
-
8 buc. ceapá márime medie
-
sare dupá gust
-
matze circa 20 metri
Modul de
preparare.
-pentru
ínceput punem máruntaiele la fiert cu 3 buc. ceapá, 1/2 plic piper boabe, ½ plic
ienibahar, separat punem capul de porc si gusa la fiert cu putziná sare, ½ plic piper boabe, ½ plic piper ienibahar, le
fierbem circa 35-40 minute, apoi le scoatem le punem la rácit, apoi le mácinám
atít máruntaiele cít si capul de porc, gítul, le punem íntr-un vas mare,
vailing, castron,,,
-punem
orezul la fiert cu dublu si jumátate cantitatea de apá a orezului, fierbem
orezul bun pentru consum, íl strecurám, íl dám la rácit complect, apoi íl
adáugám la máruntaiele mácinate,
-tocám márunt
5 bucátzi ceapa, íncingem 3 linguri unturá proaspátá, cálim ceapa , o rácim, o
adáugám la compozitzia de máruntaie mácinate, presárám condimentele,
mághiranul, piperul, chimenul si frámíntám compozitiza ca si aluatul, circa
10-15 minute, apoi gustám asezonám de condimente, frámíntám si gustám mereu, apoi
íncepem umplerea matzelor cu masina de carne sau piston pentru círnatzi,
-nu facem
mai lungi caltabosi de 1m cel mult, íntre timp punem ínapoi la fiert apa ín
care a fiert capul de porc, cum am termiant un fir de caltabos, automat
introducem capetele ín apa clocotindá ca sá se strangá matzul sá nu easá
umplutura, si continuám operatzia píná la terminarea umpluturii de caltabos,
apoi pe rínd cíte 3-4 fire de caltabos le slobozim ín apa clocotindá, apa ín care
am fiert capul de porc, pentru circa 5-8 minute, pentru opárirea matzelor, dupá
care scoatem caltabosii si íi lásám sá se ráceascá, apoi íi dám la frigider,
congelator sau la fum píná la consumare, caatare, prájitzi sau afumatzi,
Mentziuni: dacá doritzi gustul
deacasá atunci ínlocuitzi mághiranul cu cimbru dupá plac si gustul fiecáruia,
eu am fácut experientza cu mághiran din cauza tensiunii, si am reusit, sínt
grozavi cu chimen si mághiran.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése