2014. december 1., hétfő

Piscot tunel cu nucá.

            

Piscot tunel cu nucá.

     piscotul:
-        4 ouá
-        8 ling. zahár pudrá
-        60 gr. fáiná
-        60 gr. nucá mácinatá
-        1 lámíie
-        1 linguritzá bicarbonat
     crema:
-        200 gr. nucá mácinatá
-        4 dl lapte
-        1 plic budincá vanilie
-        2 ouá
-        150 gr. zahár pudrá
-        ½ dl aromá rum
-        4 dl friscá pentru spumá
-        20 gr. gelatiná alimentará
     glazurá:
-        2 dl friscá pentru spumá
-        50 gr. cicolatá menaj
-        3 ling. lapte
-        3 ling. ulei
-        2 vanilii
-        100 gr. miez-nucá jumátátzi

Modul de preaprare
                 -piscotul: -separám albusurile de gálbenuse, frecám spumá gálbenusele cu 5 ling. zahár pudrá, coaja de la lámíie, adáugám bicarbonatul stins cu zema de la ½ lámíie, adáugám fáian si nuca mácinatá , íncorporám, albusurile le batem spumá cu 3 ling. zahár si putziná sare si zeama de la ½ lámíie, apoi cu spatula le íncorporám usurel ín compozitzia de gálbenuse, unfgem tave de copt , o tapetám cu hírtie de copt, nivelám ín tavá alautul si coacem piscotul la 180 grade timp de 20 minute, facem proba de copt, íntre timp tapetám cu folie alimentará o tavá de cozonaci formá spinare de cáprioará, ín asa fel ca folia sá fie cu mult mai mare ca si tava pentru a ajunge la totalá acoperire, scoatem piscotul de la cuptor, íl lásám putzin sá se rácoreascá apoi cáptusim forma de cozonaci cu piscotul copt ín asa fel ca sá putem acoperi crema cu care vom umplea forma peste piscot, punem deoparte forma cu piscotul si trecem la prepararea cremei,,,
            -crema: -íntr-o tigaie de teflon prájim putzin miezul de nucá dupá care íl mácinám, dizolvám budinca ín lapte, adáugám ouále, batem bine si fierbem un chelm bine omogen, dám deoparte, omogenizám ín chelm nuca mácinatá si aroma de rum, dizolvám gelatina ín 1 dl apá, o fierbem putizn apoi o íncorporám ín chelmul de budincá dupá care o dám la rácit, íntre timp batem spumá tare frisca, apoi íncorporám frisca usurel ín chelmul aproape rece, apoi  o aplicám peste piscotul din tava de cozonaci, nivelám frumos crema, o acoperim cu partea de piscot rámasá afará din formá, stríngem peste formá folia de sub piscot, apoi dám tava la rece pentru 3 ore,

             glazura: -dupá 3 ore scoatem piscotul din tavá, íl asezám pe tava de prájituri si-l glazurám si ornám, fierbem cicolata menaj pe baie de aburi, batem frisca spumá tare cu vanilia, o másurám ín sacul de spumá, facem flori-modele din friscá  dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi jumátátzi de miez de nucá cufundám ín ciocolata fluidá, asezám pe fiecare floare cíte un jumátate de miez nucá, i-ar restul de cioclatá fluidá o scurgem peste piscot si floriel de friscá ín físii subtziri cum sevede mai sus, apoi o mai dám la rece pentru o orá dupá care feliem si servim.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése