Piscot
tunel cu nucá.
piscotul:
-
4 ouá
-
8 ling. zahár pudrá
-
60 gr. fáiná
-
60 gr. nucá mácinatá
-
1 lámíie
-
1 linguritzá bicarbonat
crema:
-
200 gr. nucá mácinatá
-
4 dl lapte
-
1 plic budincá vanilie
-
2 ouá
-
150 gr. zahár pudrá
-
½ dl aromá rum
-
4 dl friscá
pentru spumá
-
20 gr. gelatiná alimentará
glazurá:
-
2 dl friscá
pentru spumá
-
50 gr. cicolatá menaj
-
3 ling. lapte
-
3 ling. ulei
-
2 vanilii
-
100 gr. miez-nucá jumátátzi
Modul de
preaprare
-piscotul: -separám albusurile de
gálbenuse, frecám spumá gálbenusele cu 5 ling. zahár pudrá, coaja de la lámíie,
adáugám bicarbonatul stins cu zema de la ½ lámíie, adáugám fáian si nuca
mácinatá , íncorporám, albusurile le batem spumá cu 3 ling. zahár si putziná
sare si zeama de la ½ lámíie, apoi cu spatula le íncorporám usurel ín
compozitzia de gálbenuse, unfgem tave de copt , o tapetám cu hírtie de copt,
nivelám ín tavá alautul si coacem piscotul la 180 grade timp de 20 minute,
facem proba de copt, íntre timp tapetám cu folie alimentará o tavá de cozonaci
formá spinare de cáprioará, ín asa fel ca folia sá fie cu mult mai mare ca si
tava pentru a ajunge la totalá acoperire, scoatem piscotul de la cuptor, íl
lásám putzin sá se rácoreascá apoi cáptusim forma de cozonaci cu piscotul copt
ín asa fel ca sá putem acoperi crema cu care vom umplea forma peste piscot,
punem deoparte forma cu piscotul si trecem la prepararea cremei,,,
-crema: -íntr-o tigaie de teflon prájim
putzin miezul de nucá dupá care íl mácinám, dizolvám budinca ín lapte, adáugám
ouále, batem bine si fierbem un chelm bine omogen, dám deoparte, omogenizám ín
chelm nuca mácinatá si aroma de rum, dizolvám gelatina ín 1 dl apá, o fierbem putizn
apoi o íncorporám ín chelmul de budincá dupá care o dám la rácit, íntre timp
batem spumá tare frisca, apoi íncorporám frisca usurel ín chelmul aproape rece,
apoi o aplicám peste piscotul din tava
de cozonaci, nivelám frumos crema, o acoperim cu partea de piscot rámasá afará
din formá, stríngem peste formá folia de sub piscot, apoi dám tava la rece
pentru 3 ore,
glazura: -dupá 3 ore scoatem piscotul
din tavá, íl asezám pe tava de prájituri si-l glazurám si ornám, fierbem
cicolata menaj pe baie de aburi, batem frisca spumá tare cu vanilia, o másurám
ín sacul de spumá, facem flori-modele din friscá dupá cum se vede si ín imaginea atasatá
retzetei, apoi jumátátzi de miez de nucá cufundám ín ciocolata fluidá, asezám
pe fiecare floare cíte un jumátate de miez nucá, i-ar restul de cioclatá fluidá
o scurgem peste piscot si floriel de friscá ín físii subtziri cum sevede mai
sus, apoi o mai dám la rece pentru o orá dupá care feliem si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése