Cozonaci
pufosi cu cacao.
-
1 kg . fáiná
000
-
1 linguritzá sare
-
2 ouá
-
2 gálbenuse de ou
-
10 linguri zahár pudrá
-
5 dl lapte
-
50 gr. drojdie proaspátá
-
100 gr. unt sau rama
-
2 ling. cacao
-
100 gr. stafide
Modul de
preaprare
-pentru ínceput punem drojdia la dospit, ín 1 dl lapte cáldutz cu 1 ling.
zahár tos, cernem fáina pe masa de lucru, adáugám zahárul, ouále, drojdia
crescutá si íncepem sá frámíntám adáugínd cíte putzin lapte píná obtzinem un
aluat elastic, cínd totul sa omogenizat alternativ íncepem sá adáugám stafidele
si untul topit, dar nu fiert, frámíntám sánátos, píná íncorporám toatá cantitatea
de unt, sau punem la robot, modul de frámíntat rámínínd acelasi, si frámíntám
píná se va dezlipi de masá, míini sau vasul robotului si elice, presárám masa
de lucru cu fáiná, punem alautul pe masá, íl acoperim si íl odihnim 20 minute,
-dupá 20
minute, ímpártzim alautul ín 2 pártzi,
íntr-o parte frámíntám 2 linguri cacao, o punem la odihná íncá 20
minute, frámíntám putzin si aluatul galben, apoi íl punem si pe acesta la
odihná 20 minute,
-dupá
timpul de odihná ímpártzim aluatul maro ín 2 pártzi si pe cel galben tot ín 2
pártzi, dupá care din fiecare bucatá de aluat facem cíteo o scoardá lungá, si
rotundá, adicá 4 scorzi, 2 maro si 2 galbene,
-luám o
scoardá albá si una maro si le ínvírtim-ímpletim una cu alta, ca sá fie o scoardá,
deci acum avem 3 scorzi, care le prindem una cu alata la un capát, apoi facem o
ímpletiturá ín trei scorzi, din scoarda galbená, maro si scoarda dublá
galben-maro,
-ungem
bine tava de cozonaci cu unturá, o tapetám cu fáiná si asezám ímpletitura ín
tavá, adáugám la albusele rámase 1 ou íntreg, le batem bine cu 1 lingurá zahár tos
si 1 lingurá smíntíná, dupá care ungem frumos cozonacul, íl dám la crescut ín
loc cáldutz pentru 25 minute timp ín
care mai ungem cu ou de cíteva ori ín functzie cum se usucá oul pe aluat,
-cínd ímpletitura
se-a dublat volumul íl dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade, timp de 30-40
minute, timp ín care íntoarcem ín cuptor odatá tava, dupá timpul de coacere vom
face proba de copt, dupá care scoatem cozonacul din tavá si íl punem la rácit
pe grátar neapárat, ínvelindu-l cu servetzel de hírtie, píná la rácire.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése