2014. december 11., csütörtök

Cozonaci pufosi cu cacao.

            

Cozonaci pufosi cu cacao.

-        1 kg. fáiná 000
-        1 linguritzá sare
-        2 ouá
-        2 gálbenuse de ou
-        10 linguri zahár pudrá
-        5 dl lapte
-        50 gr. drojdie proaspátá
-        100 gr. unt sau rama
-        2 ling. cacao
-        100 gr. stafide

Modul de preaprare
                  -pentru ínceput punem drojdia la dospit, ín 1 dl lapte cáldutz cu 1 ling. zahár tos, cernem fáina pe masa de lucru, adáugám zahárul, ouále, drojdia crescutá si íncepem sá frámíntám adáugínd cíte putzin lapte píná obtzinem un aluat elastic, cínd totul sa omogenizat alternativ íncepem sá adáugám stafidele si untul topit, dar nu fiert, frámíntám sánátos, píná íncorporám toatá cantitatea de unt, sau punem la robot, modul de frámíntat rámínínd acelasi, si frámíntám píná se va dezlipi de masá, míini sau vasul robotului si elice, presárám masa de lucru cu fáiná, punem alautul pe masá, íl acoperim si íl odihnim 20 minute,
            -dupá 20 minute, ímpártzim alautul ín 2 pártzi,  íntr-o parte frámíntám 2 linguri cacao, o punem la odihná íncá 20 minute, frámíntám putzin si aluatul galben, apoi íl punem si pe acesta la odihná 20 minute,
            -dupá timpul de odihná ímpártzim aluatul maro ín 2 pártzi si pe cel galben tot ín 2 pártzi, dupá care din fiecare bucatá de aluat facem cíteo o scoardá lungá, si rotundá, adicá 4 scorzi, 2 maro si 2 galbene,
           -luám o scoardá albá si una maro si le ínvírtim-ímpletim una cu alta, ca sá fie o scoardá, deci acum avem 3 scorzi, care le prindem una cu alata la un capát, apoi facem o ímpletiturá ín trei scorzi, din scoarda galbená, maro si scoarda dublá galben-maro,
            -ungem bine tava de cozonaci cu unturá, o tapetám cu fáiná si asezám ímpletitura ín tavá, adáugám la albusele rámase 1 ou íntreg, le batem bine cu 1 lingurá zahár tos si 1 lingurá smíntíná, dupá care ungem frumos cozonacul, íl dám la crescut ín loc cáldutz pentru 25 minute  timp ín care mai ungem cu ou de cíteva ori ín functzie cum se usucá oul pe aluat,

        -cínd ímpletitura se-a dublat volumul íl dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade, timp de 30-40 minute, timp ín care íntoarcem ín cuptor odatá tava, dupá timpul de coacere vom face proba de copt, dupá care scoatem cozonacul din tavá si íl punem la rácit pe grátar neapárat, ínvelindu-l cu servetzel de hírtie, píná la rácire.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése