Ruladá din
piept de pui.
ingrediente / 4 portzii.
-
400 gr. piept pui dezosat
-
200 gr. bacon sau prosciutto
-
3 ling. ulei
-
5 fire ceapá verde
-
1 ardei kalifornia galben
-
1 leg. pátrunjel verde
-
150 gr. cascaval rázálit
-
3 ouá
-
500 gr. cartofi curátzatzi
-
1 ling. vegeta
-
1 vírf cutzit piper
Modul de
preparare
-pentru
ínceput punem cartofii la fiert ín apá condimentatá cu vegeta , íntre timp feliem
pieptul de pui cít se poate de subtzire, íl presárám cu vegeta, piper fiecare
felie, punem pungá de naylon peste feli isi el batem foarte usurel, apoi pregátim
o tavá de cozonaci de forma spinare de cáprioará, o ungem bine cu unturá asa
mai grosier, o cáptusim cu slánina bacon-prosciutto, ín asa fel ca feliile sá
curgá peste tavá ca sá le putem folosi la urmá cínd tava e pliná cu umpluturá
de ínvelitoare, adicá sá ínvelim umplutura si deasupra cu slánina, apoi aplicám
peste slánina bacon-prosciuto feliile de piept tot asa ca sá curgá peste tavá, dupá
care pregátim umplutura,
-tocám
ceapa verde, ardeiul, le cálim ín 3 linguri ulei, le adáugám la cartofii fiertzi
si bine scursi, adáugám si pátrunjelul verde tocat, ouále bátute spumá, condimentám
cu vegeta, piper si sare dacá mai e nevoie, apoi adáugám si cascavalul rázálit,
omogenizám bine, apoi aplicám toatá umplutura ín tava de cozonaci peste feliile
de piept de pui, apásám bine ín tavá cartofii condimentatzi, ínvelim umplutura
cu feliile de carne si bacon-prosciutto care curg peste tavá, ímbrácám tava ín
folie alimenatará cít se poate de stríns, apoi dám tava la cuptor pentru 25-30
minute, dupá care scoatem de la cuptor, scoatem folia si rásturnám batonul de
carne íntr-o tavá de aragaz cu care dám
la rumenit la foc iute, cíteva minute,
-dacá
folosim rulada la platouri, atunci o dám la rácit complect, dupá care o feliem
si o folosim la platou dupá plac si fantezie, dacá o consumám caldá atunci o
feliem si o servim cu salatá proaspátá, oricum este gustoasá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése