2014. december 30., kedd

Purcelaş de anul nou.



Purcelas de anul nou.

-        ½ purcelas de lapte
-        200 gr. unturá porc
-        5 ling. ulei
-        1 ling. piper mácinat
-        200 gr. usturoi pisat
-        3 buc. ceapá
-        1 ling. mághiran
-        1 ling. vegeta
-        3 dl supá de carne
-        2 ling. miere albine

Modul de preparare
                -pentru ínceput pregátim o marinadá din usturoi, mághiran, vegeta, piper, miere de albine, supá de carne si ulei,
               -spálám bine purcelasul, íl stergem si íl frecám bine cu marinada pregátitá, apoi íl dám la rece pentru 1 orá jumate, ín marinadá, dupá timpul de marinare ungem tava pentru fripturi cu untura de porc, asezám purcelasul ín tavá cu pielea ínspre tavá,  turnám marinada rámasá peste el, íl dám la cuptor ínvelit cu folie alimenatará timp de 35 minute, dupá cele 35 minute, scoatem folia alimentará, íntoarcem purcelasul cu pielea ín sus,  ínvelim ín folie numai urechea si coada, si íl dám ínapoi la cuptor píná purcelasul se rumneste frumos, stropindul mereu cu sosul din tavá,
              -servim cald cu cartofi coptzi si muráturá, sau verdetzuri, dupá plac si preferintzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése