Platou
combinat cu peste.
ingrediente / 12 portzii
-
300 gr. conservá porumb
-
500 gr. morcov fiert
-
600 gr. cartofi fiertzi
-
200 gr. telemea
-
1 linguritzá rasá piper mácinat
-
1 ling. vegeta
-
1 buc. ardei kalifornia rosu
-
1 buc. ardei kalifornia galben
-
1buc. ridiche de gheatzá
-
1 salatá mare creatzá
-
200 gr. peste ton conservá
-
200 gr. somon feliat
-
1 lámíie
-
1 buc. praz
-
12 ouá fierte
-
200 gr. majonezá
-
4 ling . smíntíná
-
200 gr. suncá presatá feliatá
-
150 gr. cascaval feliat
-
1 plic gelatiná alimentará
-
struguri, másline, 5 buc. porumb baby din conservá
pentru ornat
modul de
preparare
-pentru
ínceput pregátim gelatina, o dizolvám ín 3 dl apá, o dám la fiert adáugám o linguritzá
vegeta si íi dám 2-3 clocote, o dám deoaprte píná al folosire,
-pregátim o
salatá din: porumb, cartofi, morcov, toate fierte ín apá condimentatá cu vegeta,
piper, táiem prazul rondele íl sárám putzin, íl dám laoparte timp de circa ½ orá,
táiem cuburi ardeiul, ridichile, brínza
telemea si 10 ouá curátzate, le punem ín castronul de salatá, stoarcem prazul
din zeama lásatá, íl adáugám, adáugám smíntíná, 100 gr. maionezá, omogenizám,
asezonám de condiemnte, vegeta, piper, punem deoparte din salatá circa 300 gr.
apoi ín salata rámasá adáugám conserva de ton ín felul urmátor :,,,
-punem conserva de ton la scurs, dupá ce sa
scurs bine, o táiem márunt, o stropim cu zema de lámíie, o adáugám la salatá, pregátim
tava pentru salatá,
-asezám pe tavá cíteva frunze salatá verde creatzá, turnám peste ea
salata cu ton, o aranjám ín asa fel ca sá o putem cládi pe margine cu rulourile
de suncá, cum se vede si ín imaginea de mai sus, o ímbrácám cu 100 gr.
maionezá,
-íncálzim putizn
gelatina dupá care íntindem pe masa de lucru cíte o felie de suncá, punem cíte
o linguritzá din salata pusá deoparte, o rulám ín formá de rulou, táiem ín douá
felia de cascaval, íl rásucim pe mijlocul ruloului de suncá, íl ungem cu
gelatiná si íl asezám ín picioare pe marginea salatei cum se vede si ín imaginea de sus, apoi continuám
operatzia píná la ímbrácarea marginei salatei totalá, dupá care asezám ín capul
fiecárui rulou cíte o másliná, dacá ruloul de suncá este prea lung, tai ín douá
si fac 2 rulouri dintr-o felie eu asa am fácut, apoi ornám roatá cu boabe de
struguri, care íi stropim cu gelatiná,
-asezám roatá pe marginea de sus a platoului
salatá creatzá, adicá peste maionetá si íncepem ornarea de sus al platoului,
facem tulnice din felii de cascaval, ín care asezám cíte o bucatá porumb baby,
le asezám pe salatá dupá plac si fantezie, facem 2-3 tulnice din feli de suncá
presatá ín care asezám ouá fierte táiate
ornamental cu un cutzit mic zimtzat, le asezám dupá plac si fantezia noastrá,
fiecare, le ungem cu gelatiná, apoi din somonul felii facem trandafiri dupá cum
se vede mai sus, folosim 2-3 felii la un trandafir dacá dorim ca trandafirii sá
fie mai bogatzi cum vedetzi ín imaginea atasatá retzetei, eu am táiat feliile
ín douá dea latul ca sá i-asá mai
bogatzi trandafirii, le-am uns cu gelatiná apoi le-am rásucit cum vedetzi, la
urmá stropim trandafirii cu putziná zeamá de lámíie, dupá care dám la rece
platoul gata pentru servit.
Mentziuni : dacá nu vá place pestele atunci
se poate ínlocui pestele cu suncá de oricare fel si este grozav, ín acest caz, la
salatá adáugatzi 200 gr. ceafá afunatá, iar trandafirii íi facetzi din suncá
preastá sau suncá praga cá sínt mai frumosi, restul rámíne totul cum este
scrisá retzeta, cefa afumatá este doar o idee, evident se poate folosi doar
suncá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése