Círnáciori
la cuptor
ingrediente / 4 portzii
-
500 gr. carne tocatá
-
24 felii prosciutto
-
2 chifle albe
-
1 dl lapte
-
2 ouá
-
150 gr. cascaval rázálit
-
1 ling. vegeta
-
4 cátzei usturoi
-
1 vírf cutzit piper
-
1 ling. condiment flecá
-
1 ling. cu vírf unturá
Modul de
preparare
-pentru
ínceput ínmuiem chiflele ín lapte le stoarcem bine, punem carnea tocatá íntr-un
castron, batem ouále spumá le adáugám apoi condimentele: vegeta, usturoiul bine
pisat, condimentul flecá, piperul, cascavalul rázálit si chiflele ínmuiate bine
stoarse si frámíntám grozav acest aluat de carne, bine de tot, apoi ungem tava
pentru fripturi sau un vas de ”yena” cu untura asa mai gros, apoi asezám pe
masa de lucru cíte 2 felii ”prosciutto” ín lung ín asa fel ca marginile feliilor sá
fie una peste alta putzin, láum o míná din alautul de carne, formám ca si un
mititel, íl asezám ín partea dinspre noi pe felia de ”prosciutto” si rulám,
adicá ínvelim círnáciorul ín feliile de”prosciutto” dupá cum se vede si ín
imaginea de mai sus, apoi asezám bucata de círnácior ímbrácat ín slániná ”prosciutto”
ín tava de fripturi bine unsá cu unturá, si continuám operatzia píná la
teminarea ingredientelor, adáugám 1
dl apá língá círnáciori, ínvelim tava cu folie
alimentará, sau punem capacul dacá folosim vas de”yena” si dám la cuptor timp
de 20 minute acoperit cu folia sau capacul dupá care scoatem folia alimentará sau
capacul si rumenim íncá 8-10 minute la foc iute, dupá care scoatem din cuptor si
aranjám círnáciorii pe tava de servit, servim acesti círnáciori grozavi cu salatá
proaspátá sau cu zarzavat mix ínnábusit, este un aperitiv grozav.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése