2014. december 17., szerda

Cornuleţe semilună.


Cornuleţe semilună.

        aluatul:
-        4 ouá
-        200 gr. fáiná
-        200 gr. zahár pudrá
-        200 gr .unt sau rama
-        200 gr. nucá
-        1 lámíie
-        1 linguritzá bicarbonat
       pentru presárat:
-        200 gr. zahár pudrá
-        2 vanilii

Modul de preparare:
                     -pentru ínceput íncálzim cuptorul la 180 grade, apoi separám ouále, albusurile de gálbenuse, frecám gálbenusele spumá cu 100 gr. zahár pudrá si untul la temperatura camerei, adáugám coaja de lámíie, bicarbonatul stins cu zema de la ½ lámíie, adáugám fáina, íncorporám,
               -batem spumá tare albusurile de ou cu 100 gr. zahár pudrá si zeam de la ½ lámíie,  dupá care cu spatula usurel íncorporám ín compozitiza de gálbenuse, ungem tava de copt, tapetám cu hírtie de copt, nivelám compozitiza ín tavá, tocám cu cutzitul asa mai dur nuca, o presárám pedeasupra alautului si dám la cuptorul preíncálzit, timp de 20 minute,dupá care facem proba de copt, dacá se lipeste de scobitoare mai coacem circa 8-10 minute, apoi scoatem si dám la rácit complect,

              -dupá rácire, presárám cu zahár pudrá vanilinat, dupá care cu forma pentru pogácele sau un pahar de apá subtzire la gurá, decupám din prájiturá forme de semiluná cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei,  asezám pe tava de prájituri si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése