Cornuleţe
semilună.
aluatul:
-
4 ouá
-
200 gr. fáiná
-
200 gr. zahár pudrá
-
200 gr .unt sau rama
-
200 gr. nucá
-
1 lámíie
-
1 linguritzá bicarbonat
pentru
presárat:
-
200 gr. zahár pudrá
-
2 vanilii
Modul de
preparare:
-pentru ínceput íncálzim cuptorul la 180 grade, apoi separám ouále,
albusurile de gálbenuse, frecám gálbenusele spumá cu 100 gr. zahár pudrá si
untul la temperatura camerei, adáugám coaja de lámíie, bicarbonatul stins cu
zema de la ½ lámíie, adáugám fáina, íncorporám,
-batem spumá tare albusurile de ou cu 100
gr. zahár pudrá si zeam de la ½ lámíie, dupá
care cu spatula usurel íncorporám ín compozitiza de gálbenuse, ungem tava de
copt, tapetám cu hírtie de copt, nivelám compozitiza ín tavá, tocám cu cutzitul
asa mai dur nuca, o presárám pedeasupra alautului si dám la cuptorul preíncálzit,
timp de 20 minute,dupá care facem proba de copt, dacá se lipeste de scobitoare
mai coacem circa 8-10 minute, apoi scoatem si dám la rácit complect,
-dupá rácire, presárám cu zahár
pudrá vanilinat, dupá care cu forma pentru pogácele sau un pahar de apá
subtzire la gurá, decupám din prájiturá forme de semiluná cum se vede si ín
imaginea atasatá retzetei, asezám pe
tava de prájituri si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése