2014. december 4., csütörtök

Felii-cacao cu castane.

            

Felii-cacao cu castane

        aluatul:
-        400 gr. fáiná
-        2 ling. cacao
-        2 ling. miere de albine
-        2 ouá
-        200 gr. zahár
-        100 gr. unt
-        1 linguritzá buná bicarbonat
        crema:
-        ½ litru lapte
-        4 ling. fáiná
-        3 ling. zahár
-        150 gr. zahár pudrá
-        1 ling. esentzá vanilie
-        500 gr. pireu castane
-        150 gr. unt
-        3 ling. esentzá rum
         glazura:
-        100 gr. ciocolatá menaj
-        5 ling. ulei
-        5 ling. lapte

Modul de preparare
                         aluatul:  -amestecám fáina cu cacaoua si bicarbonatul, facem o baie de abur, iar íntr-un vas care íntrá ín vasul cu baia de abur batem ouále spumá, adáugám untul, zahárul, mierea de albine, asezám vasul ín baia de abur si le íncálzim toate ímpreuná pe baia de abur píná se topeste zahárul, apoi adáugám combinatzia de fáiná, mestecám si rásturnám compozitiza pe masa de lucru unde frámíntám bine aluatul, íl ímpártzim ín trei párti, si coacem trei foi  pe fundul de la o tavá de 35/25 cm, care o ungem bine cu unt si o tapetám cu fáiná, la fiecare foaie, timpul de coacere / foaie este ce circa 8 minute, apoi dám foile la rácit, íntre timp pregátim crema,
                 crema: -din ½ litru lapte, 4 linguri fáiná, 3 linguri zahár si esentza de vanilie fierbem un chelm bine omogen care íl rácim la apá rece mestecínd mereu píná se ráceste complect, apoi frecám spumá untul cu 150 gr. zahár pudrá, esentza de rom iar cínd untul sa fácut spumá adáugám chelmul rece si pireul de castane alternativ píná la íncorporare complectá cínd vom obtzine o cremá mátásoasá, care o ímpártzim ín douá pártzi, dupá care trecem la ansamblarea prájiturii,,,
                 -asezám pe platoul de prájituri o foaie de cacao, peste care aplicám o parte din cremá care vine acoprtitá cu a doua foaie, peste care nivelám crema rámasá, acoperim crema cu a treia foaie si glazurám,

               glazura: -fierbem pa baie de abur 100 gr. ciocolatá menaj, cu 5 linguri ulei si 5 linguie lapte, píná cicolata va fi bine fluidá cínd o aplicám peste a 3-a foaie, o nivelám frumos si o dám la rece píná glazura se íntáreste, apoi putem orna prájitura dupá plac si fantetie, cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care cu un cutzit trecut prin apá fierbinte feliem si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése