2014. december 9., kedd

Cas de porc sau tobá.

         

 
Cas de porc, sau tobá.

-        1 buc. stomac de porc sau folie alimentará-clingfilm-
-        2,5 kg. cap porc, urechi porc, limbá porc, sorice
-        1 ceapá mare
-        1 ling. piper boabe
-        5-8 boabe ienibahar
-        1 cápátzíná usturoi
-        1 ling. rasá mághiran
-        1 linguritzá piper mácinat
-        1 linguritzá boia dulce-obtzional-
-        1 ling. pastá-cremá gulas
-        1 ling. rasá kimen mácinat
-        sare dupá gust
-        2 plicuri gelatiná 40 gr.

Modul de preparare
                    -pentru ínceput curátzám stomacul de porc, íl íntoarcem pedos, índepártám partea dinláuntru cu sare, apoi partea dinafará rámasá o spálám bine si o punem la apá cu putziná sare si ceapá,
             -carnea de porc, capul, limba, soricele, le punem la apá rece cu 1 lingurá sare timp de 20-30 minute, dupá care spálám bine, clátim de mai multe ori ingredientele, si le punem  la fiert ín apá rece dublu cantitatea cárnii, cu ceapá, piper boabe, ienibahar boabe, 2 linguritze sare, dám la foc iute de tot, apoi cínd carnea dá ín colcot luám focul la mic detot, ca sá nu fiarbá ín clocot doar sá márgeleascá carnea timp de 2-3 ore, píná totul va veni jos de pe os, ín acest timp si zema va scádea índeajuns,
            -cínd carnea vine jos de pe os, asa íncít osul sá rámíná curat si apa a scázut índeajuns, scoatem toatá carnea, strecurám zeama care o punem ínapoi la fiert, facem un mujdei dint-o cápátzíná de usturoi, adáugám la zeama de carne cu care dám cíteva clocote, apoi dám zeama la stímpárat,
           -táiem carnea fiartá ín bucátzi mai mari, o condimentám cu: piper, chimen, mághiran, pastá-cremá gulas, boia de ardei-obtzional, omogenizám, scoatem din zema de fiert cíteva linguri, dizolvám gelatina, íi dám un clocot-douá, o dám putzin la rácorit, o amestecám cu zema de fiert si adáugám peste carnea condimentatá, dupá care asezonám de condimente si másurám compozitzia ín stomacul de porc deacum curat, coasem bine la gurá stomacul cu atzá snur de bucátárie, apoi dám la fiert ín apa care sa opárit caltabosul timp de 25-30 minute, la foc foarte moale,
             -dupá timpul de fierbere scoatem casul din oalá, íl lásám sá se stímpere 10-15 minute, apoi íl asezám pe o scíndurá latá, asezám peste el o altá scíndurá peste care punem o greutate mai potrivitá asa, 2-3 kg, píná altá zi, dupá care íl dám la frigider sau fum, fiecare dupá obicei,

            -dacá facem casul de porc ín folie-folpach-clingfilm, atunci procedám ín felul urmátor: cínd totul este pregátit gata, condimentat si numai bun de pus la prins, pregátim  o tavá pentru cozonaci, o tapetám cu folpach-folie,, nu folie de aluminiu ci ”clingfilm” , turnám compozitzia de cas de porc ín tavá, acoperim cu folie, punem o scíndurá care sá intre ín tavá sá apese putzin casul, punem o greutate cam de 1 kg pe scíndurá si dám la rece píná la solidificare complectá, dupá care rásturnám casul deporc pe o tavá, scoatem folia, feliem si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése