Felii ”Jerbó”.
aluatul:
-
600 gr. fáiná
-
200 gr. unt sau rama
-
200 gr. zahár pudrá
-
1 dl lapte
-
30 gr. drojdie proaspátá
-
3 gálbenuse de ou
-
1 linguritzá mocca bicarbonat
-
1 lámíie
-
1 linguritzá mocca scortzisoará
umplutura:
-
400 gr. nucá mácinatá
-
200 gr. zahár
-
1 lámíie coaja
-
300 gr. gem caise
glazura:
-
150 gr. ciocolatá menaj
-
1 dl . lapte
-
1 dl ulei
Modul de preparare
-punem fáina pe masa de lucru, amestecám cu zahárul, 1 linguritzá sare,
coaja de la 1 lámíie, scortzisoara, frecám íntre palme fáina cu untul, punem
drojdia la cerescut ín 1 dl
lapte cáldutz si 1 lingurá zahár, facem un cuib ín fáiná , adáugám drojdia
crescutá, gálbenusele de ou, bicarbonatul stins cu zema de la ½ lámíie si
íncepem frámíntatul, dacá aluatul ni se pare prea vírtos adáugám putziná
smíntíná si frámíntám un aluat elastic-molcutz care íl lásám la odihná 30 minute,
pe masa de lucru acoperit cu prosopul de bucátárie,
-dupá timpul de odihná ímpártzim aluatul ín 3 pártzi, ungem tava de copt,
o tapetám cu hírtie de copt, ungem si hírtia, íntindem o foaie, o asezám peste
hírtia de copt, ímpártzim gemul ín douá, aplicám o parte din gem peste foaia
din tavá, amestecám bine nuca mácinatá cu zahárul si coaja rasá dela o lámíie
sau o portocalá, o ímpártzim ín 2 pártzi, apoi o parte o presárám peste gemul
de pe foaia din tavá, íntindem a doua foaie, ínvelim umplutura de nucá cu ea,
peste care aplicám gemul rámas, gemul vine presárat cu nuca rámasá, care o
acoperim cu a treia foaie, dupá care dám tava la odihná timp de 1-1,5 ore,
-preíncálzim cuptorul, ímpungem foaia de sus bine cu furculitza, iar
dupá timpul de odihná dám tava cu prájitura la cuptor la 160-180 grade timp de 30-35
minute dupá care facem proba de copt,
dacá rámíne aluat pe scobitoare, mai coacem 10-15 minute, apoi scoatem de la
cuptor, dám la rácit, íntre timp pregátim glazura,,,
glazura:
-fierbem ciocolata menaj pe baie de abur cu 1 dl lapte si 1 dl ulei, cínd ciocolata va
fi bine fluidá, turnám compozitzia peste prájiturá, o nivelám si dám la rece
píná cicolata se solidificá complect, apoi feliem dupá plac si preferintzá,
servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése