2018. április 22., vasárnap

Salată cu cartofi şi ardei copţi.





Salată cu cartofi şi ardei copţi.

5 ardei colorati
5 cartofi
1 ceapa mare
140 gr. porumb fiert din conserva
1/2 ardei iute  -  obtional
3 linguri smantana
sare, piper, 1 lingura vegeta,
chili fulgi
3 linguri ulei

Preparare:
                Ardeii se aseaza in tava cuptorului si se coc la 200C pentru 45 minute, intorcandu-i la 10-15 minute sa se coaca pe toate partile. Se pot coace si pe plita sau pe grill.
             Cartofii se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.
Cand sunt copti ardeii se pun intr-un vas, se presara putina sare pe ei si se acopera vasul cu un capac asa incat acestia "sa transpire" 10 minute. In acest fel se vor decoji mai usor.
Se curata ardeii de coaja.  Cand curatati ardeii sa-i tineti deasupra unei farfurii ca sa colectati sucul care-l lasa.
Ardeii curatati ii taiati fasii dupa ce indepartati cotorul si semintele.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste ceapa taiata felii si ardeiul iute pentru 5 minute pana se inmoaie. Adaugati feliile de ardei si sucul de pe ei si caliti inca 3 minute. Veti observa ca sucul se va carameliza usor. Sarati si piperati.
Adaugati apoi porumbul scurs si cartofii si lasati 1 minut sa se incalzeasca. Opriti focul si adaugati smantana. Amestecati pana se topeste si se formeaza un sos. Potriviti de sare si piper si adaugati fulgi de chili dupa gust.