Salată cu cartofi şi ardei copţi.
5 ardei colorati
5 cartofi
1 ceapa mare
140 gr. porumb fiert din conserva
1/2 ardei iute - obtional
3 linguri smantana
sare, piper, 1 lingura vegeta, chili fulgi
3 linguri ulei
5 cartofi
1 ceapa mare
140 gr. porumb fiert din conserva
1/2 ardei iute - obtional
3 linguri smantana
sare, piper, 1 lingura vegeta, chili fulgi
3 linguri ulei
Preparare:
Ardeii se aseaza in tava cuptorului si se coc
la 200C pentru 45 minute, intorcandu-i la 10-15 minute sa
se coaca pe toate partile. Se pot coace si pe plita sau pe grill.
Cartofii se taie cuburi si se fierb in
apa cu sare.
Cand sunt copti ardeii se pun intr-un vas, se presara putina
sare pe ei si se acopera vasul cu un capac asa incat
acestia "sa transpire" 10 minute. In acest fel se vor
decoji mai usor.
Se curata ardeii de
coaja. Cand curatati ardeii sa-i tineti
deasupra unei farfurii ca sa colectati sucul care-l lasa.
Ardeii curatati ii taiati fasii dupa
ce indepartati cotorul si semintele.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se
caleste ceapa taiata felii si ardeiul iute pentru 5 minute
pana se inmoaie. Adaugati feliile de ardei si sucul de
pe ei si caliti inca 3 minute. Veti observa ca sucul se va carameliza usor.
Sarati si piperati.
Adaugati apoi porumbul scurs si cartofii si
lasati 1 minut sa se incalzeasca. Opriti focul si adaugati smantana.
Amestecati pana se topeste si se formeaza un sos. Potriviti de sare si piper si
adaugati fulgi de chili dupa
gust.