Prájitura
pilot.
coca:
- 400 gr.
fáiná
- 200 gr.
zahár praf
- 2
gálbenusuri de ou
- 100 gr.
unt
- 150 gr.
smíntíná
- 1 ling.
cu vírf cacao
- 1 praf
de copt
crema:
- 2 plicuri
budincá ciocolatá
- 5 dl lapte
- 100 gr.
unt sau rama
- 100 gr.
zahár pudrá
- 100 gr.
nutella sau finetti
- 50 gr.
alune americane
Modul de
preparare
coca:
-amestecám
fáina cu zahárul, praful de copt si putziná sare, apoi frecám íntre palme cu
untul, cínd am íncorporat adáugám gálbenusurile si atíta smíntíná ca sá
obtzinem o cocá elasticá molcutzá care se poate bine prelucra, apoi ímpártzim
aluatul ín 3, punem deoparte 1 parte, si cele 2 pártzi le frámíntám bine ímpreuná
cu 1 lingurá buná de cacao, apoi ímpártzim iarási aluatul maro ín douá pártzi
si vom coace 2 foi cu cacao si o foaie albá din aluatul pus deoparte, atentzie
la copt, se coc foarte repede, sá nu le ardem, apoi le lásám sá se ráceascá,
íntre timp pregátim crema,,,
crema:
-punem 3 dl lapte la fiert cu 3
linguri zahár tos, dizolvám budinca ín 2 dl lapte, cínd laptele fierbe adáugám ín jet
subtzire budinca dizolvatá si fierbem o budincá bine omogená, apoi o dám la
rácire complectá,
-íntre timp
frecám untul spumá cu 100 gr. zahár pudrá, cínd untul sa fácut spumá adáugám 2
linguri bune nuttela { cremá de alune la borcan-sau finetti- } si budinca rácitá complect,
íncorporám bine si frecám píná vom obtzine o cremá finá mátásoasá, ímpártim
crema ín 2 párti si jumátate, apoi umplem foile,
-asezám pe
platoul de prájituri o foaie de cacao, aplicám
o parte din cremá care o acoperim cu foaia albá peste care aplicám a doua parte
de cremá care vine acoperitá cu a 2-a foaie de cacao peste care aplicám crema rámasá,
apoi cu spatula facem santzuri ín cremá dupá cum se vede ín imaginea atasatá
retzetei, sau cu piaptánul pentru tort, dupá care punem alunele americane pe
masa de lucru si cu o sticlá de jumátate de litru trecem peste ele pentru a le
zdrobi mai dur, apoi le presárám peste prájiturá, dupá care dám prájitura la
rece píná a doua zi cínd o feliem dupá plac si preferintzá.