Cremes
american.
piscotul:
-
7 ouá
-
200 gr. zahár pudrá
-
15 ling. apá dezortzitá
-
200 gr. fáiná
-
1 praf de copt
-
2 ling.cacao olandezá
crema:
-
3 plicuri budincá vanilie
-
7 dl apá
-
7 ling.zahár
-
3 vanilii
-
7 albusuri de ou
glazurá:
-
5 dl friscá
pentru spumá
-
3 ling. zahár pudrá
-
3 plic. fixator spumá
-
100 gr. span de cioclatá
Modul de
preparare
piscotul: -separám
albusurile de gálbenuse, frecám spumá gálbenusele cu 100 gr. zahár, adáugám
usurel apa dezmortzitá, amestecám fáian cu praful de copt si cacaoa, si
íncorporám ín compozitzia de gálbenuse, datem spumá tare albusuriel cu 100 gr
zahár, cu spatula la adáugám la
gálbenuse, ungem tava de copt cu ulei , o tapetám cu hírtie de copt, turnám
blatul ín tavá si íl dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade pentru 20-25
minute dupá care facem proba fe copt, íl scoatem, íntre timp pregátim crema,,,
crema:
-dizolvám praful mde budincá ín apá, adáugám 3 linguri zahár si vanilia, apoi
dám al fiert si fierbem un chelm omogen, batem spumá 7 albusuri cu 4 linguri
zahát pudrá, si usurel íncorporám ín chelmul fiert, cu atentzie sá nu se rupá
spuma, apoi nivelám crema peste blatul din tavá si dám la cuptor pentru 5-8
minute la 150 grade, ca crema sá se solidifice, dupá care scoatem din tavá si
dám la rácire complectá, íntre timp pregátim glazura de friscá, batem spumá
tare cu 3 ling. zahár pudrá si fixatorul de spumá, nivelám frisca bátutá peste
cremá, apoi presárám bine spuma cu span de cicolatá dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retetei, dám prájitura la
rece pentru 1,5-2 ore dupá care feliem
si servim dupá prefeintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése