2014. október 31., péntek

Cremes american.

                 

Cremes american.

        piscotul:
-        7 ouá
-        200 gr. zahár pudrá
-        15 ling. apá dezortzitá
-        200 gr. fáiná
-        1 praf de copt
-        2 ling.cacao olandezá
        crema:
-        3 plicuri budincá vanilie
-        7 dl apá
-        7 ling.zahár
-        3 vanilii
-        7 albusuri de ou
       glazurá:
-        5 dl friscá pentru spumá
-        3 ling. zahár pudrá
-        3 plic. fixator spumá
-        100 gr. span de cioclatá

Modul de preparare
             piscotul: -separám albusurile de gálbenuse, frecám spumá gálbenusele cu 100 gr. zahár, adáugám usurel apa dezmortzitá, amestecám fáian cu praful de copt si cacaoa, si íncorporám ín compozitzia de gálbenuse, datem spumá tare albusuriel cu 100 gr zahár, cu spatula  la adáugám la gálbenuse, ungem tava de copt cu ulei , o tapetám cu hírtie de copt, turnám blatul ín tavá si íl dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade pentru 20-25 minute dupá care facem proba fe copt, íl scoatem, íntre timp pregátim crema,,,

           crema: -dizolvám praful mde budincá ín apá, adáugám 3 linguri zahár si vanilia, apoi dám al fiert si fierbem un chelm omogen, batem spumá 7 albusuri cu 4 linguri zahát pudrá, si usurel íncorporám ín chelmul fiert, cu atentzie sá nu se rupá spuma, apoi nivelám crema peste blatul din tavá si dám la cuptor pentru 5-8 minute la 150 grade, ca crema sá se solidifice, dupá care scoatem din tavá si dám la rácire complectá, íntre timp pregátim glazura de friscá, batem spumá tare cu 3 ling. zahár pudrá si fixatorul de spumá, nivelám frisca bátutá peste cremá, apoi presárám bine spuma cu span de cicolatá dupá cum se vede si ín  imaginea atasatá retetei, dám prájitura la rece pentru  1,5-2 ore dupá care feliem si servim dupá prefeintzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése