Ruladá cu brínzá si ciocolatá.
blatul:
- 5 ouá
- 5 ling. fáiná
- 1 linguritzá mocca bicarbonat
- 5 ouá
- 5 ling. fáiná
- 1 linguritzá mocca bicarbonat
- 5 ling. zahár pudrá
- sare
- sare
umplutura:
-800 g brínzá de vaci
- 7 ling. zahár pudrá
- 3 plicuri vanilie
- 1 ling. cacao olandezá
- 150 gr. smíntíná
-250 g unt sau rama
- 6 buc. mandarine
-
- 7 ling. zahár pudrá
- 3 plicuri vanilie
- 1 ling. cacao olandezá
- 150 gr. smíntíná
-
- 6 buc. mandarine
glazura:
- 250 gr. ciocolatá menaj
- 50 gr. unt
- 1 dl lapte
modul de preparare blat:
-separám gálbenusurile de albusuri, la gálbenusuri adáugám 5 linguri zahár, bicarbonatul stins cu 1 ling. zeamá de lámíie si le frecám spumá cu mixerul, albusurile le batem spumá cu sare si 3 ling. zahár pudrá, adáugám gálbenusurile spumate la albusuri treptat amestecínd usor píná la omogenizare complectá, apoi adáugám fáina cu cíte o lingurá si mestecám usurel píná la omogenizare,
-separám gálbenusurile de albusuri, la gálbenusuri adáugám 5 linguri zahár, bicarbonatul stins cu 1 ling. zeamá de lámíie si le frecám spumá cu mixerul, albusurile le batem spumá cu sare si 3 ling. zahár pudrá, adáugám gálbenusurile spumate la albusuri treptat amestecínd usor píná la omogenizare complectá, apoi adáugám fáina cu cíte o lingurá si mestecám usurel píná la omogenizare,
-turnám compozitia ín tava de copt tapetatá
cu hírtie de copt si dám la cuptorul íncalzit ín prealabil la foc moale, 20
minute dupá care facem proba cu scobitoarea , cínd nu mai apare aluat pe
scobitoare , blatul este copt.
-umezim un prosop de bucátárie cu apá rece íl stoarcem bine si rásturnám
blatul din tavá peste prosopul umed, rulám stríns pe látzime si lásám sá se
ráceascá ín prosopul umed, ín acest timp
ne ocupám de pregátirea umpluturii.
umplutura:
-la branzá adáugám zahárul, untul, lingura cu cacao si zahárul vanilat, mixám ingredientele píná la omogenizare si adáugám smíntína cu care mai frecám putzin, curátzám mandarinele si índepartam cít se poate pielitza albá de sub coajá, apoi trecem la ansamblarea ruladei,
-la branzá adáugám zahárul, untul, lingura cu cacao si zahárul vanilat, mixám ingredientele píná la omogenizare si adáugám smíntína cu care mai frecám putzin, curátzám mandarinele si índepartam cít se poate pielitza albá de sub coajá, apoi trecem la ansamblarea ruladei,
asamblarea:
-desfasurám íncet blatul din prosopul umed avínd grija sá nu se rupá, íntindem uniform umplutura de brínzá pe suprafatza blatului, asezám deasupra stratului cu brínzá mandarinele si rulám la loc blatul, deacum ín prosop uscat, apoi dám la rece pentru 1 orá dupá care glazurám rulada cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei,
-desfasurám íncet blatul din prosopul umed avínd grija sá nu se rupá, íntindem uniform umplutura de brínzá pe suprafatza blatului, asezám deasupra stratului cu brínzá mandarinele si rulám la loc blatul, deacum ín prosop uscat, apoi dám la rece pentru 1 orá dupá care glazurám rulada cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei,
glazura:
-punem la fiert ciocolata menaj cu laptele si untul pe baie de abur, fierbem
píná vom obtzine o ciocolatá mátásoasá fluidá si lucioasá, cínd am obtzinut
aceastá compozitzie asezám rulada pe gratii si o ímbrácám cu acestá compozitzie
si ornám cu coajá de mandarine si frunze dupá cum se vede ín imaginea atasatá, apoi
o dám la rece píná ciocolata se íntáreste dupá care putem felia, consuma.