Chiftele
umplute
ingredeinte / 3 portii.
-
250 gr. carne tocatá porc
-
200 gr. píine albá uscatá
-
3 ouá
-
1 vírf cutit piper
-
1 linguritá usturoi granulat
-
1 ling.condiment grill
-
vegeta dupá gust
-
sare dupá gust
-
5 buc. ciuperci sampion
-
300 gr. mazáre verde congelatá
-
200 gr. morcov
-
2 ardei grasi
-
300 gr. cascaval
-
100 gr. pesmet alb
-
100 ml ulei másline sau unturá de porc
modul
de preparare:
-curátám ciupercile de pielitá, índepárátám coadele, care le tocám
márunt, apoi presárám páláriile de ciuperci cu vegeta ,le ungem cu ulie de
máűsline si le punem ín tavá la fript ín cuptor, íntre timp táiem cubulete
márunte morcovul si íl sotám ímpreuná cu mazárea verde si codiţele de la
ciuperci tocate márunt píná se ínmoaie índeajuns, tocám márunt si ardeiul gras,
íl adáugám la compozitie, apoi píinea
uscatá o ínmuiem ín 200 ml lapte dupá
care o stoarcem bine, dupá care punem carnea tocatá íntr-un vas ín care putem
sá frámíntám si punem ingredientele
peste carne : píinea stoarsá bine, piperul, ouále,, granulatul de usturoi, condimentul
gril, sare ,vegeta , si frámíntám vírtos,
íntre timp adáugám la compozitie atíta pesmet ca sá obtinem un aluat bun pentru
formare, asezonám de condimente, sare, piper, vegeta, condiment grill, dupá care
ímpártim compozitia ín 2 párti, ungem bine o tavá pentru cozonaci cu unturá de porc, asezám o parte din
compozitia de chiftelute ín tavá mulínd
compozitia píná la jumátatea tavei si ín sus pe margine, adicá sá obtinem o
covăţică din aluatul de chiftelute, ín care vom aseza umplutura demorcovul ,
mazárea , ardei, codite de ciuperci sotate , peste care táiem ín cubulete
cascavalul , apoi asezám peste acestá umpluturá páláriile de ciupercuţe
prájite, care le ínvelim cu tocátura rámasá, ín asa fel ca aluatul de chiftele
sá se íntílneacá bine sá nu rámíná afará umplutura deloc, apoi ungem bin epe deasupra
chifteluta ín formá de cozonac cu ulei
de másline, sau unturá de porc si o presárám cu putin pesmet ínvelim tava cu folie
alimentará dupá care o dám la cuptor la 180 grade pentru 40 minute dupá care
luám jos folia si dám ínapoi la cuptor la rumenit 8-10 minute, dupá care scaotem si lsám sá se
rácoreasác putin , apoi o scoatem din tavá, si servim calde sau reci, este tot
atít de gustoasá.