Foi cu miere.
coca:
- ½ kg.
fáiná
- 250 gr.
miere de albine
- 200 gr.
zahár praf
- 3 ouá
- 1
linguritzá bicarbonat
- sare
crema:
- 850 gr.
smíntíná grasá
- 3 ling.
miere de albine
- 100 gr.
zahár pudrá
- 2
vanilii
- 5
prafuri fixatos spumá
- 250 gr.
nucá mácinatá
glazura:
- 50 gr.
unt
- 1 ling.
cu vírf cacao
- 2 ling.
cu vírf zahár
- 3 ling.
lapte
Modul de
preparare
-spargem
ouále ín vasul mixerului, adáugám zahárul si sarea, le batem spumá la cea mai
micá vitezá a mixerului, dupá ce au ínceput sá se facá spumá, tot la viteza minimá ín jet subtzire adáugám
mierea de albine, bicarbonatul si apoi usurel fáina , vom obtzine o compozitzie
foarte moale care o dám la frigider pentru o jumátate de orá timp ín care se va
íntári bine, apoi presárám bine cu fáiná masa de lucru, turnám compozitizia cu
miere pe masa de lucru, o ímpártzim ín 5 pártzi si vom coace 5 foi pe fundul de
la tava de copt bine unsá cu unt si tapetatá cu fáiná,, atentzie foarte repede
se coc, sá nu le ardem, scoatem fiecare foaie, le asezám pe un platou, acoperim
fiecare foaie cu hírtie de copt, si apoi punem cealatá foaie peste ea, punem o
tavá de copt peste foi cu o greutate micá ín ele , de exemplu 2 pungi cu fáiná,
aceastá operatzie este nevoie ca foile sá nu se íncovoaie sá rámíná faine
drepte,,,
crema:
-punem
smíntína ín vasul de la mixer, si íncepem sá o batem adáugínd cíte o lingurá de
zahár si miere píná la terminarea ingredientelor, miere , zahár, vanilii, cínd
smíntína sa fácut spumá frumoasá mátásoasá, scoatem vasul de la mixer, si
usurel cu spatula íncorporám si nuca mácinatá ín cremá, din nuca mácinatá punem
50 gr. deoparte pentru ornarea prájiturii, apoi crema obtzinutá o ímpártzim ín
patru pártzi si jumátate, o jumátate avem nevoie pedeasupra prájiturii, si
íncepem ansamblarea, punem o foaie pe platoul de prájituri, sau tavá care poate
fi datá le frigider, peste care aplicám prima parte de cremá, continuám
operatzia píná la a 5-a foaie, peste care aplicám jumátatea de portzie de
cremá, care o presárám cu nuca mácinatá pusá deoparte apoi pregátim glazura,
glazura:
-ínfierbíntám laptele cu untul, adáugám zahárul si cacaoa, si dám un
clocot, tragem deoparte si frecám mereu píná se stímpárá putzin, apoi ín jet
subtzire facem modele dupá plac si fantezie peste prájiturá, dupá cum se vede
si ín imaginea atasatá retzetei,, dupá
care dám prájitura la frigider píná ín altá zi, de aceea este indicat ca
aceastá prájiturá sá fie pregátitá dupá-masa tírziu sau chiar seara, si píná a
doua zi e numai buná de feliat si servit.