Chec cu
brínzá si stafide.
ingrediente:
-
380 gr. fáiná
-
200 gr. zahár
-
125 gr. unt sau,,,
-
3 vanilii
-
6 ling. ulei
-
2 ouá
-
1 linguritzá sare
-
2 linguri aromá vanilie
-
250 gr. brínzá vaci
-
1 praf de copt
-
1 linguritzá bicarbonat
-
1 lámíie
-
100 gr. stafide
Modul de
preparare
-frecám spumá untul cu zahárul, vanilia, aroma de vanilie, adáugám
uleiul, coaja de lámíie rasá, bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie,
adáugám ouále cu care omogenizám bine, apoi laptele si brínza de vaci, mixám
bine sá fie totul o cremá frumoasá, amestecám praful de copt ín fáiná, le
adáugám la crema de brínzá-unt, apoi stafidele, ungem forma de chec cu unt,
sau,, o tapetám bine cu fáiná si nivelám alautul ín formá dupá care dám la
cuptorul preíncálzit la 180 grade, si coacem 30-35 minute, dupá 10 minute de
coacere luám focul la 160 grade , dupá timpul de coacere, scoatem din cuptor si
dupá 5 minute, scoatem chekul din formá asezíntu-l pe grátar pentru rácire
complectá, dupá care servim presárat cu zahár pudrá vanilinat.