Prăjitura estera.
foile:
-
15
ouá
-
300
gr. zahár pudrá
-
230
gr. fáiná 000
-
250
gr. nucá mácinatá
-
15
gr. praf de copt
-
6
ling. apá
crema:
-
140
gr. fáiná
-
9
dl lapte
-
3
gálbenuse de ou
-
250
gr. zahár tos
-
½
dl aromá rum
-
250
gr. nucá mácinatá
-
3
prafuri vanilie
-
250
gr unt sau margariná rama
-
700
gr. gem de caise
-
200
gr. ciocolatá menaj
modul de preparare:
foile: separám albusuriel de gálbenuse, le
frecám spumá cu 200 gr. zahár pudrá, adáugám praful de copt, apoi apa, fáina si nuca mácinatá, dupá care usurel cu spatula
íncorporám albusul bátut spumá foarte
tare cu 100 gr. zahár pudrá si zeama de la 1 lámíie, ímpártim copozitia ín 3
párti si coacem 3 foi ín tava unsá si tapetatá cu hírtie de copt, la 180 grade
timp de 15-17 minute, dupá caocere píná la rácire complectá pregátim crema,,,
crema:
dizolvám fáina ín jumátate cantitatea de lapte, adáugám si gálbenusele de ouá, cealaltá
parte de lapte o punem la fiert cu zahárul, cínd fierbe laptele adáugám compozitia de fáiná cu ouá si fierbem
un chelm omogen, care íl dám la rácit complect, íntre timp frecám untul spumá
cu zahárul , vanilia si aromele, apoi adáugám chelmul deacum rece cu cíte o
lingurá, adáugám si nuca mácinatá, si frecám crema píná la omogenizare
complectá, apoi ímpártim crema ín 2 si jumátate, si íncepem ansamblarea, si anume,,,asezám
pe tava de prájituri o foaie, ungem foaia cu jumátate din gemul de caise, peste
care aplicám o parte din cremá, cae o acoperim cu altá foaie, ungem si nacestá
foaie cu gem, peste care nivelám a doua parte de cremá, si acoperim cu a treia
foaie, dupá care pe baie de abur topim ciocolata menaj, si aplicám peste a
treia foaie , dám prájitura la rece píná ciocolata menaj se solidificá, apoi
ornám prájitura cu crema pusá deoparte , dám la rece pentru 1-2 ore si apoi feliem
dupá plac si preferintá.