Felii spumoase.
foile:
- 400 gr. fáiná
- 250 gr unt
- 1 linguirtá bicarbonat
- 1 lámíie
- 4 gálbenuse de ou
- 200 gr. zahár tos
- 100 ml lapte
- 1 linguritá sare
spuma:
- 4 albusuri de ou
- 150 gr. zahár tos
- 300 gr. nucá mácinatá
crema:
- 80 gr. budincá vanilie
- 700 ml lapte 3,5 grásime
- 200 gr. unt sau margariná
- 200 gr. zahár pudrá
Modul de preparare:
foile: -frecám gálbenusele spumá cu
zahárul tos, apoi coaja d ela lámíie, si bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie,
dupá care adáugám celelalte ingrdientele si adáugám ítítí lapte ca sá putem frámíntám
o cocá buná pentru íntins, la care
ímpártim aluautl ín 3 párti pentru 3 foi, íntindem prima foaie de 28×38 cm,
asezám foaia ín tava de copt unsá bine si tapetatá cu hírtie de copt, apoi batem
spumá tarte albusul de ou cu zahárul tos si zeama de la ½ lámíie, dupá care
usurel íncorporám ín albusul spumá tare nuca mácinatá, ímpártim compozitia
obtinutá ín 3 párti egale, aplicám o parte din albusul cu nucá peste foaia din
tavá si dám la copt pentru cca 20 minute la 180 grade , timp ín care íntoarcem
odatá foaia ín cuptor, apoi continuám operatia sic u celelalte 2 foi rámase,
dupá care trecem la prepararea cremei,
crema:
-din lapte si praful de budincá fierbem o budincá bine omogená, care o dám al
rácit complect, íntre timp frecám untul spumá cu zahárul praf, dupá ce budinca
sa rácit complect, íncorporám ín untul spumá si frecám o cremá frumoasá
mátásoasá car eo ímpártim ín 2 párti,
apoi o aplicám íntre cele 3 foi, apásám putin fiecare foaie peste cremá si dám
prájitura la rece píná a doua zi cínd vom felia si servi , o adeváratá
delicatese.