2016. augusztus 20., szombat

Felii spumoase.

                                                          
Felii  spumoase.
          foile:
-       400 gr. fáiná
-       250 gr unt
-       1 linguirtá bicarbonat
-       1 lámíie
-       4 gálbenuse de ou
-       200 gr. zahár tos
-       100 ml lapte
-       1 linguritá sare
       spuma:
-       4 albusuri de ou
-       150 gr. zahár tos
-       300 gr. nucá mácinatá
       crema:
-       80 gr. budincá vanilie
-       700 ml lapte 3,5 grásime
-       200 gr. unt sau margariná
-       200 gr. zahár pudrá
Modul de preparare:
                           foile: -frecám gálbenusele spumá cu zahárul tos, apoi coaja d ela lámíie, si bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie, dupá care adáugám celelalte ingrdientele si adáugám ítítí lapte ca sá putem frámíntám o cocá buná pentru íntins,  la care ímpártim aluautl ín 3 párti pentru 3 foi, íntindem prima foaie de 28×38 cm, asezám foaia ín tava de copt unsá bine si tapetatá cu hírtie de copt, apoi batem spumá tarte albusul de ou cu zahárul tos si zeama de la ½ lámíie, dupá care usurel íncorporám ín albusul spumá tare nuca mácinatá, ímpártim compozitia obtinutá ín 3 párti egale, aplicám o parte din albusul cu nucá peste foaia din tavá si dám la copt pentru cca 20 minute la 180 grade , timp ín care íntoarcem odatá foaia ín cuptor, apoi continuám operatia sic u celelalte 2 foi rámase, dupá care trecem la prepararea cremei,

      crema: -din lapte si praful de budincá fierbem o budincá bine omogená, care o dám al rácit complect, íntre timp frecám untul spumá cu zahárul praf, dupá ce budinca sa rácit complect, íncorporám ín untul spumá si frecám o cremá frumoasá mátásoasá  car eo ímpártim ín 2 párti, apoi o aplicám íntre cele 3 foi, apásám putin fiecare foaie peste cremá si dám prájitura la rece píná a doua zi cínd vom felia si servi , o adeváratá delicatese.

2016. augusztus 12., péntek

Langoş special.




Langoş special.
        umplutura:
-         3 ling. ulei de másline
-         600 gr. piept curcan dezosat
-         1 linguriţă sare
-         1 ling. vegeta
-         1 vírf cutit piper alb
-         1 linguritá chimen mácinat
-         1 linguritá mághiran
-         1 ling. mare muştar
-         2 cepe
-         3 cátei de usturoi
-         100 ml suc de rosii
-         1 linguriţă boia ardei dulce
-         100 ml apá
        aluatul:
-         550 gr. cartofi curátati
-         150 gr. fáiná albá
-         2 ouá
-         1 linguritá sare
-         1 vírf cutit piper alb
-         2 cátei de usturoi
-         1 linguritá vegeta
-         150 gr. cascaval rázálit
-         200 ml ulei pentru copt
Modul de preparare:
                                    umplutura: -táiem pieptul de curcan ín cuburi, íl presárám cu vegeta, chimen, sare , mághiran, íl amestecám bine cu uleiul, íl dám la tigaie si-l prájim píná carnea se albeste, apoi adáugám mustarul, mai ínvírtim de cíteva ori si dám deoparte, apoi ín 2 linguri ulei prájim ceapa, adáugám usturoiul pisat, mestecám bine, presárám cu boia de ardei dulce, si stingem cu sucul de rosii cu care ínnábusim cíteva minute, apoi adáugám si carnea, dacá ni se pare prea omogená, adáugám si apa, dacá este nevoie,  potrivim de condimente , sare, piper, vegeta, cínd a scázut índeajuns ca sá obtinem un sos mai vírtos, dám deoapate píná pregátim langoşul, si anume,,,

                 aluatul: -batem ouále spumá cu putiná sare si 3 linguri ulei, apoi ín oul bátut rázálim cartofii pe rázátoarea de mere,  mestecínd continuu ca sá nu se ínnegreascá cartofii, apoi adáugám fáina , usturoiul pisat , piperul, vegeta,  omogenizám bine, dupá care íncingem tigaia unsá bine cu ulei, ínpártim compozitia ín 6 párti si coacem 6 langoşe , ímpártim si umplutura ín 6 párti, pe fiecare langos asa pe jumátate punem cíte o portie de umpluturá, presárám cu cascaval , ímpáturim ín douá langoşul, íl apásám putin, , asezám pe farfurie o frunzá de salatá verde, unde punem plácinta peste care mai presárám putin cascaval rázálit, dupá care servim caldá cu salatá din verdeturi, adevárat deliciu.!