Pite cu
vişine şi budincă.
aluatul:
-
450 gr. fáiná 000
-
1 lámíie
-
1 linguritá bicarbonat de sodiu alimentar
-
1 linguritá sare
-
150 gr. zahár
-
2 vanilii
-
150 gr. margariná rama
-
2 ouá
-
1-2 ling.smíntíná grasá dupá caz
umplutura:
-
800 ml suc de visine
-
8 ling. zahár
-
2 plicuri budincá vanilie 40 gr. / plic
-
1 linguritá pup scortisoará
-
1 kg. visine fárá símbure
-
200 gr. nucá mácinatá
modul
de preparare:
-pentru ínceput fierbem un chelm vírtos de budincá ín 800 ml suc de visine, cu scprtisoara si zahárul, cínd chelmul sa
fiert, dám deoparte , íncorporám visinele si dám la rácit,, cernem
fáina pe masa de lucru si o frecám íntre palme cu margarina, vanilia si sarea, facem cuib ín mijloc unde stingem bicarbonatul
cu zeama de la ½ lámíie, adáugám si coaja de lámíie, ouále si íncepem
frámíntatul cínd adáugám si smíntína dupá caz, 1 sau 2 linguri depinde de
textura aluatului, si frámíntám bine aluatul care íl ímpártim ín 2 párti , íntindme
prima foaie si o asezám pe fundul távii bine unsá si tapetatá cu hírtie de
copt, ímpungem bine cu furculita foaia care o presárám cu nuc amácinatá si nivelám peste ea
crema de visine , íntindem a doua foaie
cu care acoperim budinca de visine , care o ungem bine cu ou bátut cu zahár si
putiná smíntíná dupá care ímpungem bien foaia cu furculita si dám la cuptorul
preíncálzit la 170 grade timp de 30 minute timp ín care íntoarcem tava odatá ín
cuptor,dupá 30 minute facem proba decopt, dacá e envoie mai coacem cca 5-8
minute apoi scoatem si dám la rácit, presárám
cu zahár pudrá vanilinat , táiem cuburi si servim.