Piskot cu
nucá.
piskotul.
-
8 ouá
-
4 ling. fáiná
-
200 gr. nucá mácinatá
-
10 ling. zahár
-
1 lámíie
-
1 linguritzá bicarbonat
- 1 dl ulei
cremá.
-
200 gr. zahár
-
250 gr. nucá mácinatá
-
200 gr. unt
-
1 dl lapte
ornament:
-
200 gr. visine din compot
-
6-8 buc. drageuri cicolatá
-
friscá spray
modul de
preparare
piskotul:
-separám gálbenusurile de albusuri, gálbenusele le frecám spumá cu 8 linguri
zahár pudrá, 1 dl
ulei, coaja de la lámíie, adáugám bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie,
fáina, apoi batem spumá tare albusurile cu 2 linguri zahár pudrá, zeama de la ½
lámíie, apoi usurel cu spatula le íncorporám ín compozitzia de gálbenuse, ungem
tava de copt, o tapetám cu hírtie de copt si nivelám aluatul ín tavá, dám la
copt pentru 20-25 minute la 180 grade, dupá care facem proba de copt, dacá se
lipeste pe scobitoare mai coacem circa 5-8 minute, la 160 grade, scoatem
blatul, íl dám la rácit complect, íntre timp pregátim crema,,,
crema: -punem laptele la fiert cu 100
gr.zahár, adáugám nuca mácinatá, fierbem píná se omogenizeazá mestecínd mereu
ca nuca sá nu se lipeascá,, dám la rácit complect, íntre timp frecám untul
spumá cu 100gr. zahár, cínd numca sa rácit complect, adáugám al untul spumá,
frecám píná la íncorporare , táiem piskotul ín 2, vertical, adicá fcem 2 táieturi,
ca sá obtzinem 3 foi,
-ímpártzim crema ín 3 pártzi, asezám o foaie pe tava de tort, aplicám
peste foaie, o parte din cremá care o acoperim cu cealaltá foaie apoi continuám
píná la a 3-a foaie, dupá care ínvelim toatá prájitura cu cremá cum se vede si
ín imaginea atasatá retzetei, ornám cu visine din compot, si friscá spay si
drageuri de ciocolatá cum vedetzi mai sus, dám la rece timp de 2-3 ore dupá
care servim,, simplá ínsá grozav de delicioasá.