Cremes
cu mere
piscotul:
-
6 ouá
-
6 ling. zahár
-
6 ling. cu vírf fáiná
-
6 ling. apá
-
sare
-
1 lámíie
-
1 linguritzá bicarbonat
-
1 ling. cacao
-
7 bucátzi mere mari
-
1 linguritzá scortzisoará
crema:
-
6 dl lapte
-
6 ling. fáiná
-
3 gálbenuse
-
3 vanilii
-
200 gr. unt
-
200 gr. zahár praf
-
100 gr. cicolatá menaj
Modul de
preparare
piscotul: -pentru ínceput separám
gálbenusele de albusuri, 6 gálbenuse le
frecám spumá cu 100 gr. zahár si coaja de la lámíie, stingem bicarbonatul cu
zeama de la ½ lámíie adáugám, sare si apoi fáina cíte putzin píná la terminare,
apoi batem spumá tare 9 albusuri de ou, adicá 6 de la piscot plus 3 albusuri de
la ouále pentru cremá, cu zeama de la ½ lámíie si 100 gr. zahár pudrá, cínd
spuma este bátutá foarte tare, cu spatula o adáugám usurel la compozitia de
gálbenuse si mestecám píná la dispersare complectá, apoi cutázám si rázálim merele, le stoarcem putzin de
zeamá, apoi ungem tava de copt, o tapetám cu folie alimentará sau hírtie de
copt, nivelám merele rázálite peste hírtia de copt, presárám merele cu
scortzisoará, apoi turnám peste mere ¾
din compozitiza de piscot, apoi ín compozitzia rámasá omogenizám usurel 1
lingurá cacao, dupá cae o turnám ín zig-zag peste compozitzia galbená din tavá
dupá casre o dám la cuptorul íncálzit ín prealabil la foc potrivit timp de
20-25 minute, apoi facem proba de copt, si dacá nu este coaptá mai lásám 5-8
minute apoi o dám la rácit complect ín tavá, íntre timp pregátim crema,,,
crema: -frecám
bine laptele cu fáina, si 3 gálbenuse de ou,
apoi dám la fiert, dar cu grijá mestecínd mereu píná vom obtzine un
chelm bine omogen, apoi dám la rácit complect mestecínd mereu, dupá care frecám
spumá untul cu zahárul si vanilia, adáugám chelmul de gálbenuse deacum rece,
omogenizám bine apoi rásturnám pe platoul de prájituri piscotul deacum rece ín
asa fel ca merele sá viná deasupra, adicá cu folia ín sus, dupá care desprindem
usurel folia de pe mere peste care nivelám crema obtzinutá, apoi presárám crema
cu cicolata menaj rázálitá dupá cum se vede ín imaginea atasatá retzetei si
feliem imediat pentru servire.