Foi finni cu cocos.
Blat:
§
4 oua
§
5 ling. zahar pudra
§
2 ling. ulei
§
4 ling. faina
§
2 ling. nuca de cocos
§
1 lingurita bicarbonat
§
½ praf de copt
§
1 lămâie
§
1 ling.esenta vanilie
Budinca
de ciocolata:
§
3 ling. amidon alimentar
§
500 ml lapte
§
150 gr. zahar
§
150 gr. ciocolata
§
100 gr. unt
Pentru însiropat:
§
1 cana lapte
§
4 ling. cacao Nesquik
glazura:
§
100 gr. ciocolata
§
100 ml frisca pentru spuma
§
30 buc. baby pişcoturi de magazin
Mod de preparare:
Blat:
-albusurile
le batem spuma tare cu 1 lingurita sare, adaugam 3 linguri zahar treptat si
mixam in continuare pana devine lucioasa si foarte tare, frecam galbenusurile
cu uleiul, coaja de lamâie, bicarbonatul stins cu zema de la ½ lamâie si esenta
de vanilie, incorporam in compozitia de
oua faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos, apoi íncorporam usor cu spatula, cu miscari de sus in jos, albusurile
spuma dupa care nivelam compozitia intr-o tava 20/30 cm, unsa si tapetata cu
hartie de copt, dam la cuptor la foc mediu 160 grade pentru cca jumatate de
ora, pana blatul se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea, scoatem
blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Budinca de ciocolata:
-amestecam
amidonul cu zaharul, apoi turnam lapte putin cate putin, pana se dizolva, restul
de lapte se pune la fiert, cand incepe sa dea in clocot turnam compozitia cu
amidon si amestecand continuu, fierbem
pana se ingroasa, in chelmul fierbinte
adaugam untul si ciocolata rupta bucatele, amestecam bine pana la omogenizare,
apoi dam la rece mestecand din cand in cand pana la racire complecta,
-blatul
racit il taiem in doua orizontal, ca sa obtinem 2 foi, punem o foaie in tava in
care am copt blatul , nivelam peste foaie jumatate din crema de ciocolata, acoperim
crema cu un strat de piscoturi insiropate, asezate strans una langa alta, peste
care nivelam crema ramasa, care vine acoperita cu a doua foaie, dupa care
glazuram si anume:fierbem ciocolata menaj pe baie de abur, cand ciocolata sa
topit, adaugam cate putin frisca mestecand pana la omogenizare complecta si
cicocolata se ingroase indeajuns apoi o nivelam peste prajitura, o dam la rece
timp de 3-4 ore dupa care feliem dupa dorinta.