Felii
cappuccino.
foile:
-
5 ouá
-
100 gr. zahár pudrá
-
130 gr. fáiná
-
6 gr. praf de copt
-
2 ling. apá
-
putiná sare
crema:
-
4 plicuri praf budincá vanilie
-
1 litru lapte
-
300 gr. zahár
-
150 gr. unt
-
150 gr. margariná
-
100 gr. praf cappuccino gust alune
-
100 gr. ciocolatá menaj
-
8 ling. ulei
-
8 ling. lapte
-
50 gr. ciocolatá menaj pentru ornare
Modul
de preparare
foile:-pentru
ínceput separám gálbenusele de albusuri, frecám gálbenusele spumá cu zahárul,
adáugám apa si apoi fáina amestecatá cu praful de copt, dupá care batem spumá
albusurile cu zeama de la o jumátate de lámíie, apoi usurel íncorporám albusul
ín compozitia de gálbenuse, ímpártim compozitia ín 3 párti, dupá care coacem 3
foi ín tava cáptusitá cu hírtie de copt, la 180 grade ,
crema: -fierbem
praful de budincá dupá indicatiile de pe plicul de budincá, apoi dám la rácit complect, íntre timp frecám spumá untul-margarina
cu zahárul , apoi adáugám praful de cappuccino, dupá care íncorporám si budinca
fiartá deacum rece si frecám o cremá mátásoasá spumoasá care o ímpártim ín 2
párti si jumátate, apoi fierbem ciocolata menaj pe baie de abur cu 8 linguri
ulei si 8 linguri lapte, dupá care íncepem ansamblarea prájiturii si anume,,,,: asezám pe tava de prájituri o foaie peste
care nivelám o parte din cremá, peste care cu o lingurá stropim cu jumátate din
cantitatea de ciocolatá fiartá si putin
stímpáratá, care o acoperim cu a doua foaie, peste care nivelám a doua portie
de cremá si stropim cu cioclata fiartá rámasá, acoperim cu a treia foaie peste
care nivelám jumátateade portie de cremá care o presárám cu 50 gr ciocolatá
mejaj rázálitá cum vedeti si ín imaginea atasatá retetei, dupá care o ornám cu
puitná cremá si drageuri de ciocolatá, apoi dám prájitura la rece timp de 2-3
ore pentru ca gusturile sá se pátrundá, apoi feliem dupá preferintá.