2017. január 31., kedd

Felii cappuccino.


Felii cappuccino.
        foile:
-         5 ouá
-         100 gr. zahár pudrá
-         130 gr. fáiná
-         6 gr. praf de copt
-         2 ling. apá
-         putiná sare
       crema:
-         4 plicuri praf budincá vanilie
-         1 litru lapte
-         300 gr. zahár
-         150 gr. unt
-         150 gr. margariná
-         100 gr. praf cappuccino gust alune
-         100 gr. ciocolatá menaj
-         8 ling. ulei
-         8 ling. lapte
-         50 gr. ciocolatá menaj pentru ornare
Modul de preparare
              foile:-pentru ínceput separám gálbenusele de albusuri, frecám gálbenusele spumá cu zahárul, adáugám apa si apoi fáina amestecatá cu praful de copt, dupá care batem spumá albusurile cu zeama de la o jumátate de lámíie, apoi usurel íncorporám albusul ín compozitia de gálbenuse, ímpártim compozitia ín 3 párti, dupá care coacem 3 foi ín tava cáptusitá cu hírtie de copt, la 180 grade ,

            crema: -fierbem praful de budincá dupá indicatiile de pe plicul de budincá, apoi dám la rácit  complect, íntre timp frecám spumá untul-margarina cu zahárul , apoi adáugám praful de cappuccino, dupá care íncorporám si budinca fiartá deacum rece si frecám o cremá mátásoasá spumoasá care o ímpártim ín 2 párti si jumátate, apoi fierbem ciocolata menaj pe baie de abur cu 8 linguri ulei si 8 linguri lapte, dupá care íncepem ansamblarea prájiturii si anume,,,,:  asezám pe tava de prájituri o foaie peste care nivelám o parte din cremá, peste care cu o lingurá stropim cu jumátate din cantitatea de  ciocolatá fiartá si putin stímpáratá, care o acoperim cu a doua foaie, peste care nivelám a doua portie de cremá si stropim cu cioclata fiartá rámasá, acoperim cu a treia foaie peste care nivelám jumátateade portie de cremá care o presárám cu 50 gr ciocolatá mejaj rázálitá cum vedeti si ín imaginea atasatá retetei, dupá care o ornám cu puitná cremá si drageuri de ciocolatá, apoi dám prájitura la rece timp de 2-3 ore pentru ca gusturile sá se pátrundá, apoi feliem dupá preferintá.