Muráturá
asortatá
-
3 kg . ardei
kalifornia rosii sau gogosari
-
3 kg . varzá
-
3 kg .
castraveti cornison
-
1 kg . ceapá
-
2 kg . morcov
-
140 gr. sare
-
600 gr. zahár
-
8 dl otzet 10
%
-
40 gr. coreandru boabe
-
40 gr. boabe mustar
-
30 gr. piper boabe
-
30 gr. ienibahar boabe
-
20 gr. foi dafin
-
30 gr. Na-benzoat
-spálám ,
curátzám si táiem rondele castravetzii, gogosarii-ardeii, morcovii, ceapa, táiem
varza márunt, sau o dám pe rázátoare, punem totul íntr-un vas mare ín straturi,
dupá cum urmeazá : varzá-castraveti-ardei-ceapá, peste fiecare strat punem din fiecare
condiment : coreandru, piper, boabe mustar, ienibahar, foi de dafin si
continuám stratificarea píná la terminarea íngredientelor, apoi mestecám sarea
cu zahárul, otzetul si conservantul dupá care turnám peste zarzavaturile
etajate, mestecám foarte bine ca totul sá se pátrundá bine si le lásám acoperite
cu o fatzá de masá timp de 8-10 ore, timp ín care íntoarcem de mai multe ori zarzavaturile
pentru a se pátrunde bine toate laolatá,
-este
bine ca la aceastá muráturá sá se íncepeapá prepararea dupá masá tírziu, si ín
altá zi dimineatza sá se puná la borcan, ímpártim ín fiecare borcan zeama rámasá
ín vas, ínchidem ermetic fiecare borcan si dám la cámará murátura asortatá.