Felii "margareta".
umplutura:
-
500 gr. nucá mácinatá
-
200 gr. miez íntreg nucá
-
300 gr. gem caise
-
1 dl aromá
rum
-
5 plicuri vanilie
-
2 dl lapte
-
40 gr. scortisoará mácinatá
-
1 coajá de lámíie
-
5 ling. zahár
-
100 gr. stafide
-
1 ling. cacao
aluatul:
-
600 gr. fáiná
-
200 gr. margariná
-
5 ling. zahár pudrá
-
3 ouá
-
2 dl
smíntíná
-
30 gr. drojdie proaspátá
-
½ praf de copt
-
1 linguritzá scortzisoará
-
1 linguritzá sare
glazura:
-
160 gr. cicolatá menaj
-
1 dl lapte
-
1 dl ulei
Modul de
preparare
-pentru ínceput pregátim umplutura.
–punem nuca mácinatá íntr-un vas adínc, vanilia, cacaoa, coaja de la lámíie,
zahárul, apoi ín 2 dl
lapte cu esentza de rom ínmuiem stafidele si miezul de nucá íntreg, le punem
deoparte,
-punem fáina pe masa de lucru, si íntre palme
o frecám cu margarina, putiná sare, zahárul, scortzisoara, praful de copt,
drojdia sfárímatá, apoi facem cuib ín mijloc, adáugám 3 gálbenuse de ou si íncepem frámíntatul, cu atíta smíntíná ca
sá obtinem o cocá molcutzá elasticá care o frámíntám bine de tot, ímpártzim
coca ín 3 bucátzi, si formám 3 mingi care le ínvelim cu prosopul de bucátárie,
lásíndu-le la odihná cca 30 minute, timp
ín care terminám umplutura de pregátit,
-punem laptele cu nuca íntreagá si stafidele la fiert, le fierbem 4-5
minute, apoi adáugám combinatzia de nuca mácinatá si dám 2-3 clocote , le rácim, putin, apoi
ungem tava de copt cu margariná, o tapetám cu fáiná, íntindem o bilutzá de
aluat, o asezám ín tavá, ungem foaia cu gem de caise, ímpártzim umplutura ín 2,
o parte o nivelám peste foaia din tavá, o acoperim cu a doua foaie íntinsá din
a doua bilutzá, ungem foaia cu gem peste care aplicám umplutura rámasá, care o
acoperim cu a treia foaie íntinsá din a treia bilutzá, o ímpungem bine cu
furculitza si o dám la cuptorul preíncálzit la 160 grade, timp de 25 minute,
dupá care íntoarcem tava ín cuptor si mai coacem 10 minute, scoatem de la
cuptor, o lásám sá se stímpere putin, cca 15-20 minute, apoi o glazurám,
-fierbem cicolata menaj cu laptele si uleiu pe baie de abur, cínd am
obtzinut o cicolatá bine fluibá o
nivelám peste prájitura cáldutzá, apoi o dám la rece píná prájitura se ráceste
de tot si glazura se íntáreste, apoi cu un cutzit tras prin apá fierbinte feliem
si servim.