2015. december 10., csütörtök

Felii curtoazie.


                            
Felii curtoazie
    foi cacao:
-         250 gr. fainá
-         50 gr. unturá porc
-         100 gr. zahár
-         2 gálbenuse de ou
-         1 ling. cacao olandezá
-         3 ling. smíntíná
-         10 gr. salilkale –bicarbonat de amoniu-
     piscotul:
-         6 ouá
-         6 ling. fáiná
-         6 ling. zahár praf
-         1 lámíie
-         1 linguritá moca bicarbonat
     crema:
-         400 ml lapte
-         5 ling.  budincá vanilie
-         250 gr. zahár pudrá
-         200 gr. unt sau margariná
-         1 lámíie
    glazura:
-         200 gr. cicolatá menaj
-         100 ml lapte
-         100 ml ulei
modul de preaprare
                foi cacao: -puem fáina pe masa de lucru, o amestecám cu zahárul si cacaoa, ínfierbíntám 3 ling. lapte si stingem salikalea, facem un cuib ín amestecul de fáiná, adáugám salicalea stinsá si celelalte ingrediente si frámíntám un aluat molcutz din care coacem 2 foi pe fundul dela tavá de 30×40cm, atentie ff repede se coc sá nu le ardem,
               piscotul: -separám albusurile de gálbenuse, batem spumá tare albusul cu 6 linguri zahár pudrá si zema de la ½ lámíie, adáugám pe rínd cíte un gálbenus continuínd bátutul, bicarbonatul stins cu zema la ½ lámíie, coaja de lámíie, apoi fáina ín ploaie cu cíte o lingurá cínd usurel íncorporám cu spatula, deci fáina cu spatula nu la robot, ungem tava de copt pe care am copt foile de cacao, tapetám cu hírtie de copt, turnám compozitia ín tavá si dám la cuptor la 180 grade timp de 20 minute dupá care facem proba scobitorii, apoi dám la rácire complectá, íntre timp pregátim crema,
         crema: -fierbem din lapte si budincá o budincá omogená, dupá ce sa rácit complect, o íncorporám ín untul frecat spumá cu zahárul si coaja de la lámíie, pentru aromá mai intensá adáugám si zema de la ½ lámíie, sau dela 1 lámíie íntreagá depinde de gustul fiecáruia, dupá care íncorporám chelmul de budincá ín untul frecat spumá si frecám píná obtinem o cremá spumoasá-mátásoasá, apoi trecem la ansamblarea prájiturii,
          ansamblare: -asezám pe tava de prájituri o foaie de cacao-maro care o acoprim cu jumátate din crema obtinutá, peste care asezám piscotul galben, care vine acoperit cu celaltá jumátate de cremá, apoi cu a doua foaie de cacao, care vine glazuratá,
             glazura: -fierbem pe baie de abur 200 gr. ciocolatá menaj cu 100 ml ulei si 100 ml lapte píná cicolata va fi fluidá, apoi o nivelám peste foaia maro peste prájiturá, dupá care dám prájitura la rece píná a doua zi, cínd feliem si servim.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése