2014. január 31., péntek

Piept de pui in sos de galbiori


                         

Piept de pui ín sos de gálbiori

Ingrediente
- 1 lingurá ulei
- 50  g unt
- 4 piepti de pui dezosati cca.600 gr.
- 1 linguritá pastá de ardei
- vegeta dupá gust
- piper  dupá gust
- 4 fire ceapá verde
- 2 ardei kapia sau gogosari
- 500 g  gálbiori, sau,,,,
- 1 lingurá fáiná
- 1,5 dl concentrat supá de pasáre
- 1,5 dl smíntíná

 Mod de preparare
Táiem mai ín lung bucátile de piept si circa 2 degete látime { julien } , amestecám 3 linguri de ulei cu vegeta si piper si dám binisor bucátile de carne prin acest marinar  , lásám aproximativ o jumate de orá, ca sá ísi ea binisor  gustul apoi  íncingem uleiul  si untul  íntr-o tigaie, si rumenim la foc iute 5 - 6 minute bucátile de carne,  scoatem bucátiel de carne si le punem deoparte  , curátám  ceapa verde si ardeiul ,  ceapa o feliem subtire , iar aredeiul ín felii late ,  spálám ciupercile si deasemenea le feliem.
Ín grásimea rámasá dupá  rumenirea  pieptului depui , prájim ceapa  si ardeiul , apoi   adáugám ciupercile , prájim mai departe la foc potrivit  píná scade apa  lasátá de ciuperci  . dupá ce apa a scázut si íncepe earási sá  sfíráie  , adáugám fáina ín “ploaie”, amestecám si  prájim  un minut, apoi stingem cu supa de pui  si dám ín clocot, amestecínd constant. Fierbem  sosul de ciuperci ínca  cítea  minute, apoi luám  focul la mic, adáugám smíntína si amestecám bine  sosul, adáugám carnea la sos  si mai clocotim ímpreuná circa 3-5  minute pentru ca aromele sá  se pátrundá,, servim caldá ca atare sau ínsotitá de garniturá, ca exemplu,,,rizi-bizi , cartofi noi la cuptor , sau orez ínábusit.


Poftá buná.!

2014. január 29., szerda

Pulpe de pui la cuptor cu fasole verde înnăbuşită.

                                                       
                                                         



Pulpe de pui la cuptor cu fasole verde ínnábusitá.

Ingrediente
pentru 5 portii  

1 kg de fasole verde, 5 bucáti  pulpe de pui íntregi,de márime  mijlocie , 1 dl bulion, 1 ceapá, 2-3 ardei capia , 1 linguritá moca boia de ardei dulce , frunze de teliná si pátrunjel , vegeta dupá gust , piper dupá gust, 1 lingurá condiment grill pentru pui , 3 dl ulei , 1 cápátíná usturoi , 1 lingurá fáiná. 


mod de preparare :

íntr-un vas cu capac , pregátim o marinadá pentru pulpele de pui,, si anume : 1,5  dl ulei,, vegeta dupá gust,, 1 lingurá  grill pentru pui, piper dupá gust { un vírf de cutit } , 3-4 cátei de usruroi bine pisat, toate aceste condimente le frecám bine cu uleiul apoi ímbibám pulpele ín aceastá mariandá , le frecám bine cu mína  ,  punem capacul pe vas  si  le dám la frigider pentru 1-1,5 ore.
Turnám ulei ín cratita ín care vine gátitá fasolea, , curátám ceapa , si ardeiul , ceapa o táiem márunt, ardeiul mai mare, si le dám ín uleiul íncins pentru cíteva minute,,adáugám boia de ardei , si fasolea  curátatá ín prealabil, ruptá ín mai multe bucáti dupá preferintá , amestecám ,  apoi acoperim cu capacul si ínnábusim. Dupá cíteva minute de ínnábusire mestecínd mereu ,condimentám cu vegeta, frunze de teliná , piper dupá gust, si usturoi pisat, ínnábusim mai departe ,,,,íntre timp íntr-un vas de yena” cu capac , asezám pulpele marinate ín prealabil, si le dám la cuptor, mai la ínceput la foc mai domol, acoperite cu capac ,apoi cínd carnea íncepe sá se ínmoaie, luám focul putin mai tare, píná pulpele se vor rumeni frumos  fárá capac,, íntorcíndule din cínd ín cínd si stropindu-le mereu cu sosul din vasul ín care se rumenesc,, dacá este nevoi , se adaugá mereu cíte ff putiná apá,,  

. cínd fasolea este aproape fiartá,, adáugám bulionul si sosul de la pulpele rumenite,  si mai dám ín clocot 2-3 minute , dupá care presárám cu o lingurá de fáiná,mai dám 1,,2  clocote   ,,,, potrivim de condimente  , presárám cu pátrunjel verde tocat si servim cu pulpele rumenite si cu smíntíná dupá preferintá.

2014. január 24., péntek

Ardei umpluti la cuptor




Ardei umpluti la cuptor


ingrediente

- 300 gr de carne tocatá
- 3 ouá,
- 10 ardei
- 6 rosii mari,
- vegeta dupá gust
- piper dupá gust 
- 3 lingurite pastá de rosii 
- 1 ceapá
- 100 gr bacon
- 6 linguri de ulei
- 150 gr orez
- 1 vírf de cutit boia de ardei dulce
- 1 linguritá pastá de ardei capia
- 1 legáturá frunze de teliná
- 5 cátei de usturoi
- 1 legáturá frunze de pátrunjel


mode de preparare


íntr-o tigaie íncingem ulei, prájim beconul , adáugám ceapa táiatá márunt , o cálim putin , punem orezul íl cálim putin, apoi adáugám 150 ml apá fierbinte , si fierbem píná ce apa scade ín totalitate sá rámína orezul uscat , lásám sá se ráceascá, íntre timp scobim ardeiul , apoi amestecám bine orezul cálit cu carnea tocatá, ouále, teliná táiatá márunt , vegeta si piper dupá gust, si trecem la umplerea ardeilor cu acestá compozitie, si íi asezám íntr-o tavá mare de fripturá,unul língá altul ,,táiem rosiile bucáti mari , pesárám cu vegeta , piper , cátei de usturoi ,1 dl de apá  si turnám peste ardeiul aranjat ín tava de fripturi , acoperim cu folie alimentará  dám la cuptor pentru 15 minute , íntre timp facem un sos din 1 lingurá de fáiná , 3 linguri de ulei, prájim fáina  ín ulei , adáugám boia de ardei , pasta de ardei capia , stingem cu pasta de rosii dizolvatá ín 2 dl de apá ,   si turnám  peste ardeiul din cuptor,  mai dám la cuptor pentru  íncá 15 minute , scoatem din cuptor  si
  servit cu  verdeatá tocatá proaspát si cu  smíntíná.