Amandine
de ciocolatá.
aluatul:
-
80 gr. ciocolatá menaj
-
80 gr. unt
-
4 ouá
-
100 gr. zahár maro
-
60 gr. fáiná
-
1 linguritzá rasá scortzisoará
-
putzinticá sare
-
1 linguritzá mocca bicarbonat
crema:
-
1,5 dl friscá
pentru gátit
-
260 gr. zahár
-
240 gr. unt
-
70 gr. cacao olandezá
glazura:
-
300 gr. fondant
-
3 ling. ciocolatá lichidá sau cacao
Modul de
preparare
crema: -punem
frisca íntr-un vas la fiert cu zahárul, cínd se ínfierbíntá adáugám untul,
adáugám cacaoa, omogenizám bine detot, fierbem cíteva minute , dám deoparte,
rácim si dám la frigider pentru cíteva ore, dupá care cu blenderul batem spumá
foarte tare,
aluatul: -topim
ciocolata cu untul, dám la rácit, separám albusurile de gálbenuse, batem spumá
tare albusurile cu zahárul si bicarbonatul, adáugám cíte unul gálbenusele,
batem píná la omogenizare, apoi ín jet subtzire adáugám untul topit cu
ciocolata, dar nu cald, apoi cu spatula usurel prelucrám ín aluat si fáina,
-ungem
cu ulei si tapetám cu hírtie de copt tava de copt, nivelám alautul ín tavá si
dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade timp de 20 minute, dupá care facem proba
de copt, dupá care o dám la rácit, apoi
o táiem ín douá vertical ca sá obtzinem 2 foi, punem deoparte cíteva linguri
din cremá pentru ornare, umplem foile cu crema din friscá, apoi dám la frigider
1-2 ore, dupá care táiem cuburi , le asezám pe tava de prájituri, topim
fondantul la microunde, íl amestecám cu cicolata fluidá sau cacao, apoi ímbrácám
fiecare cub de prájiturá cu fondantul cum se vede si ín imaginea atasatá
retzetei, le dám la frigider píná fondantul se solidificá, apoi ornám fiecare
cub ín parte cu crema pusá deoparte si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése