”dobos”
fals.
coca:
- 500 gr.
fáiná
- 200 gr.
zahár pudrá
- 50 gr.
unt
- 1 praf
de copt
- 2 ouá
- 1 dl lapte
crema:
- 1 litru
lapte
- 150 gr.
fáiná
- 5 ling.
cacao olandezá
- 350
gr.zahár pudrá
- 350 gr.
unt sau rama
glazura:
- 100 gr.
ciocolatá menaj
- 5 ling.
lapte
- 5 ling.
ulei
Modul de
preparare
coca:
-punem pe
masa de lucru fáina, o amestecám cu zahárul, sare si o frecám íntre palme cu
untul, adáugám ouále si complectám cu atzíta lapte ca sá obtzinem o cocá moale,
buná pentru íntins, si coacem sase foi
subtziri din ea, SÁ NU
USCÁM FOILE,
crema:
-amestecám
fáina cu cacaoa, o dizolvám cu 2
dl alpte, restul laptelui íl punem la fiert, cínd
laptele dá ín clocot adáugám ín jet compozitzia de fáiná cu cacao, si fierbem
un chelm bine omogen, apoi íl dám la
rácit complect, íntre timp frecám spumá untul cu zahárul praf, cínd chelmul sa rácit
íncorporám ín untul frecat spumá si frecám mai departe píná la íncorporare
complectá cínd vom obtzine o cremá spumoasá mátásoasá, ímpártzim crema ín 5
párti egale, apoi umplem foile, asezám pe platoul de prájituri o foaie, peste
care aplicám o parte din cremá, repetám
operatzia píná la teminarea íngredientelor, peste ultima foaie turnám glazura,
glazura:
-facem o
baie de abur, punem un vas mare la foc cu apá ca sá clocoteascá, íntr-un vas
mai mic care íncape ín vasul cu apá fierbíndá punem ciocolata ruptá ín bucátzi,
uleiul si laptele si fierbem píná la topirea complectá cínd vom obtzine o
cicolatá fluidá finá, apoi turnám peste ultima foaie si cu spatula nivelám
peste toatá suprafatza, apoi dám la rece
cíteva ore bune, de preferat sá pregátim prájitura de seara si píná ín altá zi
foile se vor ínmuia bine si totul va fi pátruns, apoi feliem dupá preferintzá
si servim, O RÁJITURÁ SIMPLÁ SI FOARTE DELICIOASÁ.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése