Cremes
slovac.
-
1 pachet foietaj sau pregátim de casá
piscotul:
-
5 ouá
-
2 ling. mari nucá mácinatá
-
1 ling. cacao olandezá
-
200 gr. zahár pudrá
-
4 ling. fáiná albá grizatá
-
1 lámíie
-
1 linguritá rasá bicarbonat
crema:
-
500 ml lapte
-
5 ling. praf pudincá vanilie
-
250 gr. zahár pudrá
-
250 gr. unt sau margariná
-
3 vanilii
Modul
de preparare:
-íntindem din foiataj 2 foi care le coacem pe fundul de la tava de copt
bine unsá, apoi le dám deoparte,
piscotul: -separám albusurile de
gálbenuse, frecám gálbenusele cu 100 gr. zahár pudrá, adáugám bicarbonatul
stins cu zema de la ½ lámíie, si coaja de la lámíie, amestecám cacaoa cu fáina
si miezul de nucá mácinatá, apoi íl adáugám la gálbenuse, batem spumá tare
albusurile cu 100 gr zahár pudrá si zeama de la ½ lámíie, apoi usurel cu
spatula o íncorporám la compozitia de gálbenuse , ungem bine tava ín care am
copt foietajul, o tapetám cu hírite de copt si nivelám blatul ín tavá, íl
coacem la 180 grade timp de 25 minute, apoi facem proba de coacere, o dám
deoparte si pregátim crema,,
crema: -din lapte, budincá si vanilie
fierbem un chelm mai vírtos, íl dám la rácit complect, íntre timp frecám spumá
untul cu zahárul, cínd chelmul sa rácit íl íncorporám ín untul spumá, frecám
píná obtinem o cremá uniformá mátásoasá , apoi ansamblám prájitura, si anume,
-asezám pe tava de prájituri o foaie foietaj, peste care aplicám
jumátate din crema de vanilie, care o acoperim cu blatul de cacao, peste care
nivelám crema rámasá, care o acoperim cu a doua foaie foietaj, apásám putin cu
palmele prájitura ca sá se aseze putin foile, blatul si crema, apoi dám la rece
timp de 2-3 ore dupá care pesárám cu zahár pudrá vanilinat din belsug dupá care
cu un cutit ff ascutit táiem prájitura si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése