2016. április 1., péntek

Cremeş slovac.

          

Cremes slovac.
-     1 pachet foietaj sau pregátim de casá
     piscotul:
-     5 ouá
-     2 ling. mari nucá mácinatá
-     1 ling. cacao olandezá
-     200 gr. zahár pudrá
-     4 ling. fáiná albá grizatá
-     1 lámíie
-     1 linguritá rasá bicarbonat
   crema:
-     500 ml lapte
-     5 ling. praf pudincá vanilie
-     250 gr. zahár pudrá
-     250 gr. unt sau margariná
-     3 vanilii
Modul de preparare:
                  -íntindem din foiataj 2 foi care le coacem pe fundul de la tava de copt bine unsá, apoi le dám deoparte,
         piscotul: -separám albusurile de gálbenuse, frecám gálbenusele cu 100 gr. zahár pudrá, adáugám bicarbonatul stins cu zema de la ½ lámíie, si coaja de la lámíie, amestecám cacaoa cu fáina si miezul de nucá mácinatá, apoi íl adáugám la gálbenuse, batem spumá tare albusurile cu 100 gr zahár pudrá si zeama de la ½ lámíie, apoi usurel cu spatula o íncorporám la compozitia de gálbenuse , ungem bine tava ín care am copt foietajul, o tapetám cu hírite de copt si nivelám blatul ín tavá, íl coacem la 180 grade timp de 25 minute, apoi facem proba de coacere, o dám deoparte si pregátim crema,,
            crema: -din lapte, budincá si vanilie fierbem un chelm mai vírtos, íl dám la rácit complect, íntre timp frecám spumá untul cu zahárul, cínd chelmul sa rácit íl íncorporám ín untul spumá, frecám píná obtinem o cremá uniformá mátásoasá , apoi ansamblám prájitura, si anume,

           -asezám pe tava de prájituri o foaie foietaj, peste care aplicám jumátate din crema de vanilie, care o acoperim cu blatul de cacao, peste care nivelám crema rámasá, care o acoperim cu a doua foaie foietaj, apásám putin cu palmele prájitura ca sá se aseze putin foile, blatul si crema, apoi dám la rece timp de 2-3 ore dupá care pesárám cu zahár pudrá vanilinat din belsug dupá care cu un cutit ff ascutit táiem prájitura si servim. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése