2016. április 29., péntek

Ruladă de pui belgiană.

           
  

Ruladă de pui belgiană.
                aluatul:
-     500 gr. fáiná
-     240 gr. griz
-     8 ouá
-     1 linguritá sare
-     100 ml ulei
-     25 gr. drojdie proaspátá
           umplutura:
-     300 gr. ciuperci
-     150 gr. slániná afumatá
-     3 rosii
-     4 ardei
-     4 fire ceapá verde
-     2 morcovi
-     500 gr. piept de pui
-     1 ling.busuioc verde tocat
-     1 linguirtá salvie tocatá
-     1 linguritá rasá piper mácinat
-     40 gr. unt
-     3 ling. ulei
-     200 gr. cascaval rázálit
Modul de preparare:
                  aluatul: -amestecám fáina cu grizul si sarea pe masa de lucru , punem si drojdia sfárímatá, facem cuib ín mijloc unde punem ouále si íncepem frámíntatul adáugínd uleiul alternativ, frámíntám un aluat elastic molcut care íl dám la odihná píná pregátim umplutura si anume:

               umplutura: -íncingem 3 linguri ulei ín care prájim slánina, adáugám morcovul táiat cuburi mici, ínnábusim cca 5 minute, adáugám ceapa verde táiatá rondele si ardeiul ín cuburi, cálim putin, punem carnea de pui táiatá ín cubuleţe, presárám cu salvie , piper, ínvírtim de cíteva ori píná carnea se albeste, dám deoparte, presárám cu busuiocul verde tocat, si dám la rácit, íntre timp ímpártim alautul ín 2 párti, apoi fiecare parte o ímpártim ín 6 párti egale, apoi íntindem fiecare parte ín formá de dreptunghi si umplem aluatul, rulám ín formá de ruladá, ínchidem ambele capete, ungem tava de copt sau un vas de yena, asezám ruladele ín vasul uns cu ulei, si íl dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade, timp de 15 minute, apoi presárám ruladele cu cascaval rázálit  , dám ínapoi la cuptor píná cascavalul se rumeneste usor, apoi scoatem si serim calde cu smíntíná, presárate cu cascaval, sau ín sos de rosii,,, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retetei,,,oricum sunt grozave.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése