Ruladă
de pui belgiană.
aluatul:
-
500 gr. fáiná
-
240 gr. griz
-
8 ouá
-
1 linguritá sare
-
100 ml ulei
-
25 gr. drojdie proaspátá
umplutura:
-
300 gr. ciuperci
-
150 gr. slániná afumatá
-
3 rosii
-
4 ardei
-
4 fire ceapá verde
-
2 morcovi
-
500 gr. piept de pui
-
1 ling.busuioc verde tocat
-
1 linguirtá salvie tocatá
-
1 linguritá rasá piper mácinat
-
40 gr. unt
-
3 ling. ulei
-
200 gr. cascaval rázálit
Modul
de preparare:
aluatul:
-amestecám fáina cu grizul si sarea pe masa de lucru , punem si drojdia
sfárímatá, facem cuib ín mijloc unde punem ouále si íncepem frámíntatul
adáugínd uleiul alternativ, frámíntám un aluat elastic molcut care íl dám la
odihná píná pregátim umplutura si anume:
umplutura: -íncingem 3 linguri ulei ín
care prájim slánina, adáugám morcovul táiat cuburi mici, ínnábusim cca 5
minute, adáugám ceapa verde táiatá rondele si ardeiul ín cuburi, cálim putin,
punem carnea de pui táiatá ín cubuleţe, presárám cu salvie , piper, ínvírtim de
cíteva ori píná carnea se albeste, dám deoparte, presárám cu busuiocul verde
tocat, si dám la rácit, íntre timp ímpártim alautul ín 2 párti, apoi fiecare
parte o ímpártim ín 6 párti egale, apoi íntindem fiecare parte ín formá de
dreptunghi si umplem aluatul, rulám ín formá de ruladá, ínchidem ambele capete,
ungem tava de copt sau un vas de yena, asezám ruladele ín vasul uns cu ulei, si
íl dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade, timp de 15 minute, apoi presárám
ruladele cu cascaval rázálit , dám
ínapoi la cuptor píná cascavalul se rumeneste usor, apoi scoatem si serim calde
cu smíntíná, presárate cu cascaval, sau ín sos de rosii,,, dupá cum se vede si
ín imaginea atasatá retetei,,,oricum sunt grozave.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése