2016. április 4., hétfő

Foi cu rum si cacao.


Foi cu rum si cacao.
-         250 gr. fáiná
-         30 gr. cacao
-         200 gr. zahár pudrá
-         4 gr. bicarbonat de sodiu
-         1 linguritzá sare
-         100 gr. unt
-         1 ou
-         100 ml lapte
piscotul
-         4 ouá
-         4 ling. zahár pudrá
-         1 ling. ulei
-         4 ling. fáiná
-         1 linguritzá mocca praf de copt
crema
-         40 gr. budincá vanilie
-         20 gr. amidon alimentar
-         500 ml lapte
-         1 ling. mare vanile
-         150 gr. unt sau margariná
-         200 gr. zahár praf
glazura
-         150 gr. ciocolatá menaj
-         1 dl lapte
-         1 dl ulei
pentru ínsiropat:
-         100 ml lapte
-         50 ml aromá rum
-         100 gr.  zahár
modul de preparare
              -prima datá pregátim foaia cu cacao, ín felul urmátor,:  amestecám cacaoa cu fáina, bicarbonatul de sodiu si putziná sare,  topim untul, nu íl fierbem íl topim, batem oul ín untul topit, apoi adáugám la unt amestecul de fáiná, si usurel cíte putzin adaug laptele frámítínd píná obtzin o cocá buná pentru íntins, care o ímpachetez ín foile alimentará si o pun deoparte  píná pregátesc piscotul,
       piscot: -separám gálbenusurile de albusuri, albusurile le bat spumá tare cu jumátate din cantitatea de zahár pudrá, apoi frecám gálbenusuriel spumá cu 2 linguri zahár, cínd gálbenusuril sunt spumá adáugám uleiul si fracám mai departe  dupá care íncorporám  fáina , apoi usurel cu grijá adáugám albusurile spumá, dupá care nivelám compozitiza ín tava unsá cu ulei si tapetatá cu hírtie de copt, o dám la cuptorul preíncálzit la 170 grade, timp de 20 minute dupá care facem proba scobitorii,  si o dám la rácit, íntre timp ímpártzim ín 2 alautul cu cacao, si coacem 2 foi ín tava  ín care am copt piscotul, le dám si astea la rácit si pregátim crema,
          crema: -amidonul Íl amestecám cu praful de budincá, apoi dizolvám praful de budicá cu laptele, adaugám si vanila, si fierbem un chelm mai vírtos, care íl dám la rácit timp ín care frecám spumá untul cu zaháru praf, cínd budinca sa rácit complect o íncorporám ín untul frecat spumá, apoi ansamblám prájitura,
                -asezám ín tava de prájituri o foaie de cacao , fierbem laptele cu zahárul si aroma de rum si stropim putin foaia de cacao peste care nivelám jumátate din crema de vanilie, care o acoperim cu piscotul galben , stropim cu siropul de rum  peste care nivelám crema rámasá, care vine acoperitá cu a doua foie de cacao, care íl stropim cu siropul rámas  apoi glazurám,
         glazura: fierbem pe baie de abur ciocolata menaj cu uleiul si laptele píná cínd ciocolata va fi fluidá, apoi o aplicám peste foaia de ciocolatá deasupra prájiturii, si dám prájitura la rece píná glazura se solidificá si gusturile se pátrund, dupá care feliem dupá preferintzá.
     


                                                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése