Foi
cu rum si cacao.
-
250 gr. fáiná
-
30 gr. cacao
-
200 gr. zahár pudrá
-
4 gr. bicarbonat de sodiu
-
1 linguritzá sare
-
100 gr. unt
-
1 ou
-
100 ml lapte
piscotul
-
4 ouá
-
4 ling. zahár pudrá
-
1 ling. ulei
-
4 ling. fáiná
-
1 linguritzá mocca praf de copt
crema
-
40 gr. budincá vanilie
-
20 gr. amidon alimentar
-
500 ml lapte
-
1 ling. mare vanile
-
150 gr. unt sau margariná
-
200 gr. zahár praf
glazura
-
150 gr. ciocolatá menaj
-
1 dl lapte
-
1 dl ulei
pentru
ínsiropat:
-
100 ml lapte
-
50 ml aromá rum
-
100 gr.
zahár
modul
de preparare
-prima datá pregátim foaia cu cacao, ín felul urmátor,: amestecám cacaoa cu fáina, bicarbonatul de
sodiu si putziná sare, topim untul, nu
íl fierbem íl topim, batem oul ín untul topit, apoi adáugám la unt amestecul de
fáiná, si usurel cíte putzin adaug laptele frámítínd píná obtzin o cocá buná
pentru íntins, care o ímpachetez ín foile alimentará si o pun deoparte píná pregátesc piscotul,
piscot: -separám gálbenusurile de
albusuri, albusurile le bat spumá tare cu jumátate din cantitatea de zahár
pudrá, apoi frecám gálbenusuriel spumá cu 2 linguri zahár, cínd gálbenusuril
sunt spumá adáugám uleiul si fracám mai departe
dupá care íncorporám fáina , apoi
usurel cu grijá adáugám albusurile spumá, dupá care nivelám compozitiza ín tava
unsá cu ulei si tapetatá cu hírtie de copt, o dám la cuptorul preíncálzit la 170
grade, timp de 20 minute dupá care facem proba scobitorii, si o dám la rácit, íntre timp ímpártzim ín 2
alautul cu cacao, si coacem 2 foi ín tava ín care am copt piscotul, le dám si astea la
rácit si pregátim crema,
crema: -amidonul Íl amestecám cu praful
de budincá, apoi dizolvám praful de budicá cu laptele, adaugám si vanila, si
fierbem un chelm mai vírtos, care íl dám la rácit timp ín care frecám spumá
untul cu zaháru praf, cínd budinca sa rácit complect o íncorporám ín untul
frecat spumá, apoi ansamblám prájitura,
-asezám ín tava de prájituri o foaie de cacao , fierbem laptele cu
zahárul si aroma de rum si stropim putin foaia de cacao peste care nivelám
jumátate din crema de vanilie, care o acoperim cu piscotul galben , stropim cu
siropul de rum peste care nivelám crema
rámasá, care vine acoperitá cu a doua foie de cacao, care íl stropim cu siropul
rámas apoi glazurám,
glazura: fierbem pe baie de abur
ciocolata menaj cu uleiul si laptele píná cínd ciocolata va fi fluidá, apoi o
aplicám peste foaia de ciocolatá deasupra prájiturii, si dám prájitura la rece
píná glazura se solidificá si gusturile se pátrund, dupá care feliem dupá
preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése