2016. április 30., szombat

Prăjitură cu cremă fiartă.

         
  
Prăjitură cu cremă fiartă.
    blatul:
-     6 ouá
-     6 ling. zahár pudrá
-     3 plicuri vanilie
-     6 ling. fáiná
-     1 lámíie
-     1 linguirtá praf de copt
-     1 linguirtá sare
    crema:
-     300 gr. nucá mácinatá
-     200 gr. zahár
-     3 prafuri vanilie
-     200 ml lapte
-     2 ling. fáiná
-     200 gr. margariná
   glazura:
-     50 gr. nucá tocatá
-     50 gr. cioclatá rázálitá
Modul de preparare:
                    -separám albusurile de gálbenuse, albusurile le batem spumá tare cu jumátate din cantitatea de zahár si prafurile de vanilie, gálbenusele le frecám spumá cu restul de zahár, adáugám coaja de lámíie, amestecám praful de copt cu fáina, íncorporám ín gálbenusurile spumá, apoi usurel cu spatula íncorporám albusul spumá, ungem tava de copt cu ulei o tapetám cu hírite de copt, si nivelám compozitia de aluat ín tavá, o dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade timp de 40 minute, dupá proba de coacere o dám la rácit complect, timp ín care pregátim crema,,,
      crema: -amestecám nuca mácinatá cu fáina, si prafurile de vanilie, apoi le dizolvám cu laptele, le dám la fiert la foc moale píná vom obtine un chelm mai vírtos, dupá care le dám la rácit complect, íntre timp frecám spumá margarina cu zahárul, dupá ce chelmul de nucá sa rácit íl amestecám bine cu margarina frecatá spumá, apoi táiem blatul ín 3 vertical ca sá obtinem 3 foi si ansamblám prájitura,

   ansamblare: -punem foaia de la bazá pe tava de prájituri, ímpártim crema ín 2 párti si jumátate, nivelám peste prima foaie o parte din cremá, care o acoperim cu a doua foaie, adicá cu mijlocul blatului peste care nivelám a doua parte de cremá si acoperim cu a treia foaie, peste care nivelám crema rámasá, apoi presárám cu nuca tocatá si ciocolata rázuitá, dám la rece prájitura pentru 2-3 ore pentru ca gusturile sá se pátrundá, apoi feliem si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése