Desert
din biscuiţi.
-
1,8 kg mere
-
300 gr. biscutit simpli
-
200 gr. zahár
-
50 gr. unt sau margariná
-
4 prafuri budincá vanilie
-
650 ml lapte
-
150 gr. stafide
-
1 ling. rasá scortisoará
-
2 ling. esentá rum
-
1 linguirtá sare
Modul
de preparare.
-punem
la fiert cu zahárul 500 ml lapte, cínd
laptele fierbe adáugám merele curátate si táiate ín felii, apoi ín laptele
rámas dizolvám praful de budincá si adáugám la merele de pe foc, mestecám
continuu 2-3 minute, adáugám stafidele, aroma de rum si sarea si dám deoparte,
dupá care imediat íncepem etajatul, si
anume:
-íntr-un vas termorezistent ” yena” asezám la fund un rínd de biscuiti,
peste care aplicám un rínd de cremá de mere, apoi acoperim cu alt rínd de
biscutit, si continuám etajatul píná la terminarea ingredientelor avínd grijá
ca deasupra sá viná cremá de mere, dupá care dám desertul la rece pentru cíteva
ore ca gusturile sá se pátrundá, sá se ráceascá si sá se ínmoaie
biscuitii, apoi feliem si servim.
mentiuni:dacá presárám peste crema de
desupra desertului nucá mácinatá, vom obtine un gust aparte si o finete
deosebitá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése