2016. április 13., szerda

Desert din biscuiţi.


Desert din biscuiţi.
-     1,8 kg mere
-     300 gr. biscutit simpli
-     200 gr. zahár
-     50 gr. unt sau margariná
-     4 prafuri budincá vanilie
-     650 ml lapte
-     150 gr. stafide
-     1 ling. rasá scortisoará
-     2 ling. esentá rum
-     1 linguirtá sare
Modul de preparare.
                -punem  la fiert cu zahárul 500 ml lapte, cínd laptele fierbe adáugám merele curátate si táiate ín felii, apoi ín laptele rámas dizolvám praful de budincá si adáugám la merele de pe foc, mestecám continuu 2-3 minute, adáugám stafidele, aroma de rum si sarea si dám deoparte, dupá care  imediat íncepem etajatul, si anume:
           -íntr-un vas termorezistent ” yena” asezám la fund un rínd de biscuiti, peste care aplicám un rínd de cremá de mere, apoi acoperim cu alt rínd de biscutit, si continuám etajatul píná la terminarea ingredientelor avínd grijá ca deasupra sá viná cremá de mere, dupá care dám desertul la rece pentru cíteva ore ca gusturile sá se pátrundá, sá se ráceascá si sá se ínmoaie biscuitii,  apoi feliem si servim.

       mentiuni:dacá presárám peste crema de desupra desertului nucá mácinatá, vom obtine un gust aparte si o finete deosebitá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése