2016. április 15., péntek

Felii budincă.


Felii budincă.
           foile:
-     500 gr. fáiná
-     2 ouá
-     200 gr. zahár pudrá
-     100 gr. unt - margariná
-     1 lámíie
-     1 linguritá rasá bicarbonat de sodiu
-     200 ml smíntíná
        crema:
-     900 ml lapte
-     9 ling. zahár
-     2 plicuri budincá de friscá 80 gr.
-     2 plicuri budincá ciocolatá
-     2 plicuri budincá caramel
-     300 gr. unt sau margariná
        glazura:
-     150 gr. ciocolatá menaj
-     100 ml ulei
-     100 ml lapte
Modul de preparare:
                    foile:   -frecám spumá ouále cu zahárul , coaja de lámíie , adáugám untul , frecám mai departe , íncorporám untul táiat ín cubulete, frecám spumá, stingem bicarbonatul cu zeama de la ½ lámíie, íl íncorpotám, apoi íncorporám fáina, si atíta smíntíná ca sá obtinem o cocá molcutá, buná pentru íntins, din care coacem 4 foi, dupá care preparám crema, si anume :
                crema: -punem la foc 200 ml lapte cu 3 linguri de zahár, dizolvám budinca de ciocolatá ín 100 ml lapte, cínd laptele dá ín clocot, adáugám budinca dizolvatá si fierbem un chelm vírtos, dám deoparte si íncorporám ín budinca fierbinte 100 gr. unt, frecínd píná la dizolvare si íncorporare complectá, dupá care asezám pe tava de prájituri o foaie  peste care aplicám crema de cicolatá care o acoperim cu a doua foaie, dupá care repetám operatia de fierbere a budincii de friscá si caramel, aplicíndu-le calde peste foi, dupá care glazurám,,,
          glazura: - fierbem ciocolata  menaj pe baie de abur cu uleiul si laptele,  cínd ciocolata devine fluidá o nivelám peste ultima foaie, dupá care dám prájitura la rece píná cremele se rácesc, glazura  se solidificá si gusturile se pátrund, cca 3-4 ore, dupá care feliem dupá plac si preferintá.


               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése