Felii
budincă.
foile:
-
500 gr. fáiná
-
2 ouá
-
200 gr. zahár pudrá
-
100 gr. unt - margariná
-
1 lámíie
-
1 linguritá rasá bicarbonat de sodiu
-
200 ml smíntíná
crema:
-
900 ml lapte
-
9 ling. zahár
-
2 plicuri budincá de friscá 80 gr.
-
2 plicuri budincá ciocolatá
-
2 plicuri budincá caramel
-
300 gr. unt sau margariná
glazura:
-
150 gr. ciocolatá menaj
-
100 ml ulei
-
100 ml lapte
Modul
de preparare:
foile: -frecám spumá ouále cu zahárul , coaja de
lámíie , adáugám untul , frecám mai departe , íncorporám untul táiat ín
cubulete, frecám spumá, stingem bicarbonatul cu zeama de la ½ lámíie, íl
íncorpotám, apoi íncorporám fáina, si atíta smíntíná ca sá obtinem o cocá
molcutá, buná pentru íntins, din care coacem 4 foi, dupá care preparám crema,
si anume :
crema:
-punem la foc 200 ml lapte cu 3 linguri de zahár, dizolvám budinca de ciocolatá
ín 100 ml lapte, cínd laptele dá ín clocot, adáugám budinca dizolvatá si
fierbem un chelm vírtos, dám deoparte si íncorporám ín budinca fierbinte 100
gr. unt, frecínd píná la dizolvare si íncorporare complectá, dupá care asezám
pe tava de prájituri o foaie peste care
aplicám crema de cicolatá care o acoperim cu a doua foaie, dupá care repetám operatia
de fierbere a budincii de friscá si caramel, aplicíndu-le calde peste foi, dupá
care glazurám,,,
glazura: -
fierbem ciocolata menaj pe baie de abur
cu uleiul si laptele, cínd ciocolata
devine fluidá o nivelám peste ultima foaie, dupá care dám prájitura la rece
píná cremele se rácesc, glazura se
solidificá si gusturile se pátrund, cca 3-4 ore, dupá care feliem dupá plac si
preferintá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése