·
Foile:
·
200 g zahar
·
100 g unt
·
100 ml miere de albine
·
100 ml lapte
·
750 g faina
·
3 oua
·
10 g praf de copt
·
·
Crema:
·
500 ml lapte
·
100 g gris
·
250 g zahar
·
2 ling. esenta vanilie
·
150 g unt
·
10 ling. gem mure, sau,,,,
·
modul
de preparare:
-puneti
zaharul, untul, laptele si mierea intr-o cratita pe
foc mic si amestecati continuu pana se dizolva zaharul, lasati sa se raceasca
putin.
-se
sparg ouale intr-un castron incapator,
se bat energic cu o furculita sau un tel si apoi se amesteca cu compozitia de mai
sus, amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o peste compozitie
amestecand cu ajutorul unui mixer la viteza
mica, cand compozitia incepe sa se ingroase si nu mai puteti folosi mixerul
adaugati restul de faina si framantati cu mainile, impartiti aluatul in 6 parti
egale, intindeti foile cat mai subtiri..
-ungeti tava si
o tapetati cu hartie de copt, asezati foaia de aluat in tava si dati la cuptor la 180 grade pentru 10 minute sau pana foaia devine
aurie, repetati operatia pina coaceti toate foile,
crema:puneti
pe foc laptele cu vanilia, cand lapele da in clocot adaugati grisul treptat amestecand continuu
pana se leaga bine, se face virtos , lasati compozitia sa se raceasca pana
ajunge la temperatura camerei.
-frecati spuma untul cu zaharul, apoi adaugati chelmul de gris si
amestecati bine, impartiti crema in 4 parti, apoi ansamblati prajitura,
-asezati prima foaie pe tava de prajituri, peste care aplicati o parte din crema de gris, care o
acoperiti cu a doua foaie peste care aplicati inca o portie de crema care vine
acoperita cu a treia foaie care o acoperiti cu
gemul, dupa care continuati cu foile si crema de gris ramasa, dati prajitura la rece peste noapte, apoi presarati
cu zahar pudra vanilinat , feliati si gata de servit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése